Artikel top billede

Disse virksomheder er helt blanke på it-sikkerhed

En bestemt type virksomheder er under konstante cyber-angreb, fordi de er så dårlige til it-sikkerhed.

Læs også:
Så slemt står det til med it-sikkerheden i Danmark

Inderne er dårlige til it-sikkerhed.

Derfor er især mindre virksomheder under konstante angreb af hackere, der indrullerer deres computere i bot-net til fælles værste for verdens internet-brugere.

Det konkluderer sikkerhedsfirmaet Symantec ifølge The Register i rapporten Internet Security Threat Report 17, der tegner et billede af et land, hvis mangel på it-sikkerhed udnyttes på det groveste.

Rapporten viser, at 25 procent af bot-inficerede computere befinder sig i mindre indiske byer som Bhubaneshwar, Surat, Cochin og Jaipur, hvor der findes mange små og mellemstore virksomheder.

"Båret frem af øget bredbåndspenetration udnytter stadig flere små virksomheder i mindre indiske byer mulighederne i den virtuelle verden. Dermed skaber de et nyt lukrativt jagtterritorium, som udnyttes af cyber-kriminelle. Det skyldes mangel på viden og en lav grad af it-sikkerhedstiltag," udtaler direktør i indiske Symantec, Shantanu Ghosh.

Klik og bliv inficeret

Antallet af avancerede, målrettede angreb er steget fra 77 om dagen i 2010 til 82 om dagen i 2011, hvor de mindre virksomheder er mål for over halvdelen af angrebene.

Det typiske angreb består i at narre brugeren til at klikke på link, der fører til en inficeret hjemmeside eller en vedhæftning i en e-mail, der automatisk henter ond kode, som inficerer virksomhedens netværk.

Symantec mener, at hackerne har udset sig de små og mellemstore indiske virksomheder som en lettere tilgængelig rute ind i andre og større virksomheders systemer.

Og det er ikke ledelsen, hackerne forsøger at snyde, men manden og kvinden på virksomhedsgulvet, som er mindre tilbøjelig til at være opmærksom på eventuelle trusler.

Interessant nok stiger det samlede antal angreb bestandigt, mens antallet af opdagede sårbarheder falder.

Det vidner ifølge Symantec om, at de cyber-kriminelle har kronede dage med at udnytte de kendte sårbarheder, især via sociale medier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.