Artikel top billede

Avis: Dansk IBM-ledelse forgyldt trods fyringsrunde

IBM's danske ledelse har scoret store gevinster samtidig med, at pengene er fosset ud af kassen og massevis af ansatte er blevet opsagt.

Samtidig med at IBM Danmark har fyret massevis af ansatte, er ledelsen blevet forgyldt med store summer, skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge ugebrevet har den danske IBM-direktion i en årrække haft forskellige options- og bonusprogrammer som en del af deres lønpakker.

Det har ført til store gevinster - også selv om det danske selskab i seks år i træk er kommet ud med massive milliontab.

I alt har IBM Danmark i de seneste seks år tabt mere end 1,2 milliarder kroner kroner. Det kan du læse mere om her.

IBM Danmark fik i det seneste regnskabsår et underskud på 57 millioner kroner.

Ifølge Ugebrevet Mandag Morgen skyldes hele underskuddet værdien af aktieoptioner for direktionen og ledende medarbejdere.

Uden denne post ville IBM Danmark have haft et overskud på 20 millioner kroner, hedder det, ligesom IBM-direktionens samlede løn er steget med i alt fire millioner kroner i forhold til året før.

IBM Danmark oplyser til Ugebrevet Mandag Morgen, at aktieoptionerne er bundet op på IBM-aktien - og altså dermed den globale udvikling i selskabet.

IBM Danmark oplyser til Computerworld, at selskabet finder oplysningerne misvisende.

" Det oplyste beløb dækker kursværdien af tildelte aktieoptioner til hundredvis af IBM-medarbejdere igennem 10 år samt tildeling af IBM-aktier til langt hovedparten af IBM Danmarks medarbejdere sidste år i forbindelse med 100-års jubilæet," lyder det fra IBM.

Læs også:

Overblik: Masser af danske IBM-folk sendt hjem.

IBM-ansat: Vi har fyret højt kvalificerede teknikere.

Nyt kæmpe-underskud til IBM Danmark.

Her er forklaringen på IBM Danmarks massefyringer.

Her er vilkårene for de fyrede IBM-medarbejdere.

IBM søger nye folk samtidig med fyringsrunde.

Så er det nu: IBM sætter 198 mand på porten.

Prosa: Derfor er udflytning af danske it-opgaver så farlig.
IT-JOB

Rigspolitiet (PET)

Atlassian og Java-udviklere

Capgemini Danmark A/S

IGNITE Graduate Program

Vetech Software Solutions ApS

Softwareudvikler

Smartpage A/S

Webudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.