Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Topforskere: Vi forhindres i at anvende cloud

Forskerne i partikelfysik-centeret CERN ser enorme muligheder i cloud computing, men kan ikke få lov. Se hvorfor.

Computerworld News Service: Forskerne ved det europæiske center for forskning i partikelfysik Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire (CERN) i Geneve afholdes fra at anvende cloud computing i væsentlig grad på grund af forsinkelsen i etableringen af en europæisk juridisk ramme for databeskyttelsen.

I en præsentation ved Cloud Computing World Forum i London i forrigeuge sagde Bob Jones, der er leder af CERN openlab, at det forsinker anvendelsen i det videnskabelige miljø, at det ikke er lykkedes Europa-Kommissionen at få klare retningslinjer på plads med hensyn til databeskyttelsen inden for cloud computing.

"Vi samarbejder med high-tech-virksomheder, industrielle virksomheder og EU-myndigheder og vores konklusion er, at den lovgivningsmæssige ramme skaber en barriere," siger Jones.

CERN er klar over fordelene ved cloud computing. Organisationens eksisterende europæiske datacentre håndterer på nuværende tidspunkt årligt op til 15 petabyte fordelt på 100.000 CPU'er, og det udgør endda kun 20 procent af den samlede mængde data, der genereres af partikelacceleratoren Large Hadron Collider (LHC).

Kun én procent gemmes

Faktisk genererer LHC's fire største eksperimenter - Atlas, LHCb, ALICE (A Large Ion Collider Experiment) og Compact Muon Solenoid - omtrent en petabyte rå data per sekund, men kun cirka én procent af disse data gemmes, forklarer Jones.

Derfor er CERN ivrig efter at udforske, hvordan cloud computing kan hjælpe til at håndtere de enorme datamængder.

Det er også baggrunden for CERN's deltagelse i partnerskabet Helix Nebula - the Science Cloud, der blev lanceret tidligere i år.

Med dette initiativ vil CERN få adgang til mere regnekraft til behandling af data fra sit Atlas-eksperiment, der er designet til at observere fænomener, der involverer store partikler, og som muligvis kan kaste lys over nye teorier inden for partikelfysik.

"CERN's computerkapacitet er nødt til at holde trit med mængden af data fra Large Hadron Collider og vi anser Helix Nebula - the Science Cloud for at være en fremragende måde at samarbejde med erhvervslivet om at imødegå denne udfordring," udtalte Frédéric Hemmer, der er chef for CERN's it-afdeling, tilbage i marts.

Jones fortæller, at CERN nu vil gå i gang med et pilotprojekt på to år, der vil involvere at flytte data mellem kommercielle cloud-datacentre og organisationens egne offentligt finansierede datacentre.

Han fremhæver, at CERN ikke har nogen planer om at afvikle sine eksisterende systemer, men derimod ønsker at samle de to i et hybridt cloud-økosystem.

I denne pilotfase vil der blive udrullet projekter med det formål at analyse funktionalitet og ydelse.

Da CERN på nuværende tidspunkt konstant anvender 150.000 CPU'er samtidigt, står det ifølge Jones endnu ikke klart, om det overhovedet er muligt at skalere cloud-løsningerne op i en størrelse, der kan opfylde CERN's behov.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.