Artikel top billede

Sådan kan du sikre virksomhedens mobile data

Alle dine ansatte render rundt med mobile apparater med virksomhedens data på, og det er alt for farligt. Få gode råd til, hvordan du løser problemet.

Læs også:

Derfor er din it-chef så lunken overfor mobility.

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen.

Der findes teknologier, der kan løse udfordringerne med, at virksomhedens data florerer ude på medarbejdernes mobile apparater.

I disse løsninger ligger data nemlig i virksomhedens datacenter.

"Jeg tror, at virtual desktop-løsninger er en del af det, så man indkapsler arbejdssfæren i et sted, hvor man ikke kan flytte det ud," siger Karsten Fogh Hoo-Lanng, der er teknologi-direktør i NNIT.

"Det er én måde at sikre data på. Det giver en anden sikkerhed, men også nogle andre udfordringer," siger han.

De fleste device management-løsninger har en remote wipe-løsning, der kan slette alt på enheden.

Ved alt om enheden

Er din enhed udleveret af din arbejdsgiver, skal du også være parat til, at arbejdsgiveren wiper alt, og at virksomheden må vide, hvad du har liggende på den.

"Der er den logiske adskillelse af data vejen frem, for så kan de i realiteten være ligeglade med, hvad du har liggende på privatdelen af din maskine," forklarer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han tror, at vi langsomt bevæger os hen i retning af den logiske og fysiske adskillelse af data.

Kom det i møde

Ifølge Karsten Fogh Ho-Lanng er den rigtige strategi at komme mobility i møde.

Virksomheden skal undersøge, hvordan den kan finde frem til en langsigtet løsning, der tager højde for de datasikkerhedsmæssige og arbejdsmæssige aspekter af, at medarbejderne bliver mere mobile.

"Det er også det, der er den store og nogle gange lidt uoverskuelige opgave."

"Nu skal vi have ny mobiltelefoner, der kan lidt mere, og vi lige skal være opmærksomme på at få opgraderet styresystemet på deres smartphone på det på det tidspunkt, vi gerne vil have det," siger han.

Her er den nødvendige vej

Enterprise-arkitektur er en væsentlig udfordring som danske virksomheder er begyndt at få øje på.

"Det handler om, hvorvidt vores procesapparat er parat til, at vores medarbejdere og vores kunder nu har en device, der giver nogle nye muligheder og stiller nogle andre forventninger til os."

"Opgaven er til at tage at føle på. Den er stor, og vi er måske strategisk ikke helt parate til at løse opgaven," fortæller Karsten Fogh Ho-Lanng.

Han tror, at det er den strategiproces, man er nødt til at gå igennem.

De overvejelser handler om, hvilke konsekvenser denne arbejdsform får for medarbejdernes arbejdsform og for de systemer, som virksomheden har i dag.

"Det må ikke blive en ny SOA (Service-Oriented Architecture, red.)."

"Det må ikke blive en stor elefant, som er en kæmpestor arkitektur-moderniseringsprojekt. Der skal høstes nogle frugter af det her hen ad vejen," siger han.

Frugterne kan være små apps, der kan løse konkrete behov, for eksempel at give adgang til overvågningsværktøjer på en tablet eller en smartphone.

"Det handler om, hvordan vi kan bruge værktøjerne til at forbedre vores forretningsprocesser ved at udnytte værktøjerne til de ting, som de er rigtig stærke til," forklarer NNIT's teknologidirektør.

Det er for ham vigtigt at finde ud af, hvor en enhed kan skabe enten en konkurrencemæssig fordel for virksomheden.

"Det kan være, fordi tingene kan gøres smartere eller på en anden måde, eller simpelthen kan være med til at udvikle dens produkt eller service i en retning, hvor vi kan noget nyt, end vi kunne før."

"Og så er vi jo netop væk fra den her device-fokuserede tilgang til mobility og ovre i, at det er ligemeget, hvilken enhed jeg har, men det, jeg gør, er, at jeg løser opgaven," vurderer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Læs også:

Derfor er din it-chef så lunken overfor mobility.

Sådan får du dine kolleger med på mobility-bølgen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.