Artikel top billede

Derfor er din it-chef så lunken overfor mobility

Sandsynligvis mener din it-chef, at mobility er en vækstfaktor. Alligevel gider han ikke rigtigt gøre noget ved det.

Læs også:
It-chefer: Mobil-revolution lige så vigtig som internettet

Derfor svækker mobile medarbejdere sikkerheden

Forbruger-gadgets skaber kaos i virksomhederne

Mobil-revolutionen er over os. 

Virksomhederne oplever en stigende invasion af tablets og smartphones, og de mange mobile enheder giver it-cheferne alvorlige udfordringer

For selvom fire ud af fem it-chefer ser nye vækstmuligheder, er kun to af dem parate til at udnytte de mange nye muligheder, der følger i kølvandet på mobility-bølgen.

Det viser en undersøgelse, som NNIT har foretaget blandt danske it-beslutningstagere.

"Undersøgelsen blev udarbejdet ud fra en antagelse af, at det er et hot område", fortæller NNIT's teknologidirektør Karsten Fogh Ho-Lanng.

Undersøgelsen viser, at mobility er et område, som virksomhederne ser som et investeringsområde, men de er måske ikke helt parate, for de kan ikke finde ud af, hvilket problem, de skal løse endnu, mener han.

Forskellige definitioner

Karsten Fogh Ho-lanng påpeger, at mobility bliver defineret på forskellige måder, alt efter hvem der bliver spurgt.

"Nogle folk mener, at mobility-opgaven bliver løst ved, at man vi har en mobiltelefon, og der er nogle apps på den." 

"Der skal så være en eller anden form for management. Det bliver meget specifikt relateret til mobiltelefoner, og nogle gange også til tablets," siger han.

Det er dog ikke teknologien, det skal handle om, når der tales mobility, selvom den er en udløsende faktor, mener Karsten Fogh Ho-Lanng.

"Vi kan tale om iPad-effekten. Den er superlækker, og vi har så bagefter måttet finde ud af, hvad den kan bruges til. Hvis ikke der var kommet iPads på markedet, så var det ikke kommet til at gå så stærkt, som det har vist sig at gøre."

"Det er iPad'ens og iPhones og tilsvarende smartphones' skyld, at vi står over for den  udfordring," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere