Artikel top billede

CSC-boss Mike Lawrie vil på mandag offentlige detaljer om koncernes planer.

CSC overvejer at sælge dele af forretningen

CSC overvejer at afhænde dele af koncernen, som ikke har kerneværdi for it-giganten.

Læs også:
CSC får ny topchef

Så meget har dansk CS-bos udrettet på seks måneder

Nye undersøgelser åbnes i CSC-sag om fusk

Den globale it-kæmpe CSC overvejer i øjeblikket, om koncernen skal afhænde en række aktiviteter, som ikke har kerneværdi for firmaet. 

Firmaets nye topchef, Mike Lawrie, vil her i starten af september over for firmaets investorer offentliggøre, hvilke aktiver firmaet eventuelt vil sælge fra. 

Overvejelsenerne sker efter endnu et turbulent år for firmaet, som blandt andet undersøges af det amerikanske børstilsyn på grund af mistanke om regnskabsfusk med udspring i Danmark, et forsinket milliard-system til sundhedsvæsenet i Storbritannien og herhjemme en række sager, som eksempelvis det kulsejlede Polsag-projekt og tabet af TDC som kunde med massefyringer til følge.  

Topchef Mike Lawrie offentliggjorde allerede i forbindelse med fremlæggelsen af det sidste årsregnskab overvejelserne om at sælge dele fra.

Imidlertid ville topchefen ikke dengang ind på, hvilke områder firmaet overvejer at skille sig af med, men henviste i stedet til årets investor-dag den 10. september, hvor han vil fremlægge flere detaljer for investorerne.

Frasalg skal højne lønsomhed

"Vi er påbegyndt en temmelig omfattende gennemgang af vores aktiver uden for kerneområdet. Vi evaluerer vores portefølje for at fastslå, hvilke aktiviteter uden for kerneområdet det er mulige at afhænde," sagde han, og forklarede, at hensigten er, løbende at forøge kontantbeholdningen og højne lønsomheden.

En analytiker fra Goldman Sachs forsøgte at lokke flere detaljer ud af topchefen ved at spørge, om direktøren med ikke-kerneværdier eksempelvis mente hele segmenter eller intellektuelle rettigheder. 

Giver ikke nok

"Det er ikke hele segmenter, lad mig gøre det helt klart. Vi har noget forretninger...som I ved, er der mange forskellige dele af CSC spredt ud over verden. Og nogle af disse aktiver, for at være helt ærlig, giver ikke ret meget igen. Nogle så lidt som 100 basispoint."

"Derfor kigger vi på nogle af disse aktiver som mulige kandidater for afhændelse. Så det er ikke hele segmenter. Det er mindre dele af porteføljen, som vi bare ikke ser som en del af det skifte til de mere værdiskabende services, vi ønsker at gennemføre i fremtiden," sagde Mike Lawrie.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC's globale presseafdeling til overvejelserne, og hvordan gennemgangen af aktiver til eventuelt frasalg vil påvirke CSC i Danmark. Men det har firmaet ikke ønsket at kommentere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere