Artikel top billede

Hackere går efter en ny type ofre i virksomhederne

De it-kriminelle har fundet ud af, at der er langt flere veje gennem sikkerhedsnettet, hvis de går efter en helt bestemt type ansatte i virksomhederne.

Læs også:

Google-statistik afslører tusindvis af trusler på nettet

Bunker af spam-mails, der er skudt af sted i alle retninger, er ikke længere de it-kriminelles foretrukne metode til at få hul på adgangen til information.

Angrebene er blevet langt mere målrettede, og de går i stigende grad efter firmaets ansatte fremfor topledelsen.

Og målet er i stigende grad at få adgang til virksomhedens følsomme informationer.

Det er en af konklusionerne i sikkerhedsfirmaet Symantecs nye, årlige Internet Security Threat Report 2011.

"Hackerne går i dag ofte efter den menige medarbejder, særligt HR og salgspersonale, da de bliver betragtet som lavthængende frugter, fordi de er vant til at få uopfordrede henvendelser i dagligdagen fra fremmede," siger Peter Schjøtt fra Symantec.

Ny tendens

Han peger desuden på, at der er nye tendenser på vej i forbindelse med hvilke mål, der angribes.

"Den offentlige sektor og regeringer har historisk set været mest udsat for målrettede angreb, men i dag peger tendensen i retning af, at virksomheder i højere grad bliver ramt, og det er nu mere og mere de små og mellemstore. Sikkerheden hos de store er for stram, og derfor angriber de cyber-kriminelle de mindre virksomheder med færre sikkerhedsforanstaltninger," siger han.

Ifølge Symantec er angreb mod menige ansatte i virksomhederne vokset fra 77 procent til 82 procent i 2011.

Ifølge firmaets rapport er det næsten 18 procent af angrebene, der rammer virksomheder med færre end 250 medarbejdere, og 58 procent af dem går nu efter menige medarbejdere i stillinger inden for blandt andet HR og salg.

Læs også:

Google-statistik afslører tusindvis af trusler på nettet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere