Artikel top billede

Dobbelt-integration giver problemer for stor-kommune

Integration af to nye it-systemer på næsten samme tid har skabt problemer hos jysk kommune.

Viborg Kommune er fra årsskiftet gået over til nyt it-lønsystem og koncernløsning fra Fujitsu og Silkeborg Data og fra maj i år et nyt ESDH-system fra Traen.

"Vi er stadig i implementeringsfasen med hensyn til integrationen mellem Acadre og SD-Løn. Vi arbejder især med udfordringer med hensyn til brugerrettigheder."

"Der er desuden nogle uhensigtsmæssigheder i nogle makroer," fortæller økonomi - og lønchef Jørgen Bach fra Viborg Kommune.

Blandt andet arbejder kommunen på at undgå at skulle administrere brugerrettigheder i begge systemer.

"Vi har endnu ikke løst behovet for at kunne foretage en hensigtsmæssig styring af rettighederne til særlige personalemapper, som ikke skal "følge med" til en ny leder, når medarbejdere skifter arbejdssted internt i kommunen."

Kommunen har også problemer med at styre, om et dokument er færdigmeldt eller det stadig må redigeres i de tilfælde, hvor dokumentet ligger i Acadre og brugeren tilgår dokumentet via SD-Løn, oplyser økonomichefen.

"Problemerne med makroer betyder for eksempel, at en bruger kan blive sendt retur til forsiden, når man forsøger at anvende en dokumentskabelon," fortæller han.

Indkørsel skaber altid udfordringer 

Imidlertid lader den jyske kommune ikke til at være voldsomt frustreret over it-problemerne.
 
"Det er altid genererende, når it-systemerne ikke fungerer optimalt, men det kommer ikke bag på os, at der kan være udfordringer i at få integrationerne mellem to store og komplekse systemer til at virke fra dag ét," fortæller Jan Bach.

Han oplyser, at kommunen arbejder - sammen med leverandørerne - på "at få de sidste ting på plads, og vi er optimistiske med hensyn til, at det lykkes".

Sådan reagerer leverandørerne

Hos den ene af de to leverandører, Silkeborg Data, lyder meldingen, at man tager problemerne alvorligt og vil få dem ryddet af vejene.

Først og fremmest understreger afdelingsdirektør Arne Ladegaard fra Silkeborg Data, at selskabet har masser af erfaringer fra vellykkede implementeringsforløb i forbindelse med en lang række kommuners overgang til dets løsninger.

"Vi gør os altid umage med at tage kundens perspektiv på selv småsten på vejen."

"De udfordringer, som Viborg Kommune oplever omkring integrationsløsningen mellem Acadre og Silkeborg Løn, tager vi alvorligt, og jeg er sikker på, at vi får dem ryddet af vejen i samarbejde med Traen," udtaler han.

Hos Traen lyder det via en sekretær fra en bortrejst administerende direktør Jakob H. Kraglund:

"Vi har et fortrinligt samarbejde med Viborg Kommune, og har ikke bemærkninger til dette (artiklen, red)."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.