Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dobbelt-integration giver problemer for stor-kommune

Integration af to nye it-systemer på næsten samme tid har skabt problemer hos jysk kommune.

Viborg Kommune er fra årsskiftet gået over til nyt it-lønsystem og koncernløsning fra Fujitsu og Silkeborg Data og fra maj i år et nyt ESDH-system fra Traen.

"Vi er stadig i implementeringsfasen med hensyn til integrationen mellem Acadre og SD-Løn. Vi arbejder især med udfordringer med hensyn til brugerrettigheder."

"Der er desuden nogle uhensigtsmæssigheder i nogle makroer," fortæller økonomi - og lønchef Jørgen Bach fra Viborg Kommune.

Blandt andet arbejder kommunen på at undgå at skulle administrere brugerrettigheder i begge systemer.

"Vi har endnu ikke løst behovet for at kunne foretage en hensigtsmæssig styring af rettighederne til særlige personalemapper, som ikke skal "følge med" til en ny leder, når medarbejdere skifter arbejdssted internt i kommunen."

Kommunen har også problemer med at styre, om et dokument er færdigmeldt eller det stadig må redigeres i de tilfælde, hvor dokumentet ligger i Acadre og brugeren tilgår dokumentet via SD-Løn, oplyser økonomichefen.

"Problemerne med makroer betyder for eksempel, at en bruger kan blive sendt retur til forsiden, når man forsøger at anvende en dokumentskabelon," fortæller han.

Indkørsel skaber altid udfordringer 

Imidlertid lader den jyske kommune ikke til at være voldsomt frustreret over it-problemerne.
 
"Det er altid genererende, når it-systemerne ikke fungerer optimalt, men det kommer ikke bag på os, at der kan være udfordringer i at få integrationerne mellem to store og komplekse systemer til at virke fra dag ét," fortæller Jan Bach.

Han oplyser, at kommunen arbejder - sammen med leverandørerne - på "at få de sidste ting på plads, og vi er optimistiske med hensyn til, at det lykkes".

Sådan reagerer leverandørerne

Hos den ene af de to leverandører, Silkeborg Data, lyder meldingen, at man tager problemerne alvorligt og vil få dem ryddet af vejene.

Først og fremmest understreger afdelingsdirektør Arne Ladegaard fra Silkeborg Data, at selskabet har masser af erfaringer fra vellykkede implementeringsforløb i forbindelse med en lang række kommuners overgang til dets løsninger.

"Vi gør os altid umage med at tage kundens perspektiv på selv småsten på vejen."

"De udfordringer, som Viborg Kommune oplever omkring integrationsløsningen mellem Acadre og Silkeborg Løn, tager vi alvorligt, og jeg er sikker på, at vi får dem ryddet af vejen i samarbejde med Traen," udtaler han.

Hos Traen lyder det via en sekretær fra en bortrejst administerende direktør Jakob H. Kraglund:

"Vi har et fortrinligt samarbejde med Viborg Kommune, og har ikke bemærkninger til dette (artiklen, red)."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere