Artikel top billede

Ny rapport: Netbank-svindlen er blevet farligere

De datakriminelle har med en ny metode automatiseret netbank-svindlen, advarer sikkerhedseksperter.

Computerworld News Service: Datakriminelle har i alt forsøgt at stjæle mindst 446 millioner kroner fra erhvervs- og private bankkonti ved hjælp af avancerede og automatiserede svindelteknikker, der kan omgå tofaktor-autentifikation, advares det i en rapport fra antivirusleverandøren McAfee og netbankssikkerheds-leverandøren Guardian Analytics.

Disse nye teknikker til automatiseret netbankssvindel er en videreudvikling af såkaldte man-in-the-browser-angreb, gennemført ved hjælp af malware såsom Zeus eller SpyEye.

Netbank-malware har længe kunnet skyde skadeligt indhold i form af falske formularer eller popup-vinduer ind på netbankswebsites, når der oprettes adgang til netbank fra inficerede computere. Det er som regel blevet udnyttet til at indsamle personlige oplysninger og login-oplysninger fra ofre til brug på et senere tidspunkt.

Men angribere gør nu i stigende grad brug af en kombination af malware-baseret web-injektion og server-hostede scripts til at foretage svindeloverførsler i realtid under aktive netbank-sessioner, advarer McAfee og Guardian Analytics i deres fælles rapport (pdf).

Denne form for automatiserede angreb - som analytikerne fra McAfee og Guardian Analytics kalder "Operation High Roller" - blev først observeret i Italien, Tyskland og Nederlandene. Men siden marts er de også blevet iagttaget i Sydamerika og USA.

Ved at ekstrapolere fra dataene indsamlet i forbindelse med de europæiske angreb estimerer sikkerhedseksperterne, at datakriminelle i alt har forsøgt at stjæle mellem 446 millioner og 14,87 milliarder kroner ved hjælp af disse automatiserede teknikker til netbankssvindel.

Går efter de rige

Sådanne angreb er som regel rettet mod private individer og virksomheder med mange penge på kontoen, påpeger analytikerne.

"Ofrene i USA er alle virksomheder med bankkonti med en minimumsaldo på adskillige millioner dollar."

De automatiserende scripts gør det også muligt at omgå tofaktor-autentifikation, som ellers implementeres af bankerne af sikkerhedshensyn

Malwaren griber ind i autentifikations-processen og logger det engangskodeord, der generes af den hardware-token, som ofret har fået udleveret af banken, og bruger det til at udføre svindel i baggrunden, alt imens brugeren blot får vist en "vent venligst"-meddelelse på skærmen.

"At de har slået tofaktor-autentifikation, der anvender fysiske enheder, er et væsentligt gennembrud for svindlerne," påpeger analytikerne. "De finansielle institutioner er nødt til at tage denne innovation meget alvorligt, især i lyset af at teknikken kan udvides til andre former for fysisk sikkerhedsudstyr."

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Formpipe Software A/S

Market Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde

Saab Danmark A/S

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere