Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft lapper kritiske fejl i Internet Explorer 9

Microsoft har lappet 16 sikkerhedshuller, heriblandt et i Windows, der er blevet udnyttet i flere uger, og to i Internet Explorer 9 i årets første back-to-back browseropdatering.

Ud af tirsdagens ni sikkerhedsopdateringer blev tre vurderet som kritiske (Microsofts højeste trusselskategori), mens de andre betegnes som vigtige.

Sårbarhederne gælder alle versioner af Windows, Office 2003, 2007 og 2010 på Windows, Office til Mac 2011 og IE9, Microsofts nyeste browser, som selskabet har udråbt til at være den mest sikre.

Som forventet har Microsoft også rettet en fejl i XML Core Services (MSXML). Denne MSXML-sårbarhed er i flere uger blevet aktivt udnyttet i målrettede angreb mod blandt andet rumfarts- og forsvarsindustrien.

Microsoft erkendte angrebene for næsten en måned siden, men på trods af eksperters råd, ventede de med at rette fejlene til denne uge.

Microsoft har længe kun udsendt IE-odateringer hver anden måned tempo, men det er slut nu.

"Vi har øget vores Internet Explorer-ressourcer, så vi er i stand til at frigive en opdatering i løbet af en måned i stedet," siger Yunsun Wee, direktør i Microsofts Trustworthy Computing-gruppe, på Microsofts Security Response Center-blog.

Andre browsere, blandt andre Googles Chrome og Mozillas Firefox, er blevet lappet langt hyppigere end hver anden måned: Chrome ofte modtager flere sikkerhedsopdateringer hver måned, mens sårbarheder i Firefox typisk lappes hver sjette uge.

Julis sikkerhedsopdateringer kan downloades og installeres via Microsoft Update og Windows Update Services, samt gennem Windows Server Update Services (WSUS).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.