Artikel top billede

Stor dansk teleoperatør udsat for phishing-forsøg

Stor dansk teleoperatør sætter alle sejl for at blokere for phishing-mails, som mange af selskabets kunder i øjeblikket modtager.

Læs også:
Internet-fup slår alle rekorder - sådan går du fri

Her er hackernes yndlings-mål

Telias kunder udsættes i øjeblikket for et phishing-fupnummer. Det skriver teleoperatøren på deres nyhedsside.

Virksomheden vil nu sætte en stopper for svindlerne ved at lukke to phishing-sider, der er hostet i USA.

Dele af Telias kunder har modtaget en e-mail fra kunderservice@telia.dk, som indeholder et link til en phishing-side, hvor kunderne bliver bedt om at indtaste en formular med CPR-nummer og Dankort-kontooplysninger.

"Mailen er ikke udsendt af Telia, og vi opfordrer til, at mailen slettes. Har du allerede udfyldt formularen med CPR-nummer og kort oplysninger, skal du straks kontakte din bank og spærre kortet." meddeles der via telia.dk

De to websider kan spores til de amerikanske hosting-virksomheder myhostingcompany.com og godaddy.com. Telia har kontaktet de to udbydere og arbejder i øjeblikket på at få lukket to websider.

"Vi arbejder på at stoppe udsendelsen af disse mails." meddeles der via telia.dk

Telia kan ikke forhindre udsendelsen af e-mails

Selvom Telia nedlægger de to phishing-sider, får de mere end svært ved at sætte en stopper for selve udsendelsen af e-mails, som udgiver sig for at være fra telia.dk domænet. Telia har nemlig ikke oprettet nogen SPF-record.

Ved at oprette en SPF-record for telia.dk domænet, vil Telia ellers kunne undgå en del af den spam, som deres kunder udsættes for. SPF-recorden angiver nemlig, hvilke mailservere som ejeren af domænet angiver for at være valide.

Ved afsendelse af e-mails fra domæner med en fastsat SPF-record kan smtp-servere, der modtager e-mails, nemlig kontrollere, at e-mailen er sendt fra en smtp-server, som Telia angiver som værende deres.

Hvordan kan det være, at telia.dk ikke har en spf-record, når teliasonera.com indeholder denne record?

"Vi har ikke angivet en SPF-record for telia.dk, fordi vi vil miste en række funktionaliteter deriblandt mailforwarding," siger Brian Schultz, der er Head of Service Assurance Applications for Telia.

Selvom Telia i dag ikke har SPF-record for telia.dk, så vil virksomheden alligevel tilføje dette i nærmeste fremtid.

"Alle vores domæner vil blive gennemgået i nærmeste fremtid, og jeg forventer, at telia.dk får en SPF-record" siger Brian Schultz.

Læs også:
Internet-fup slår alle rekorder - sådan går du fri

Her er hackernes yndlings-mål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere