Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Her er hackernes yndlings-mål

Hackerne vælter ind over en særlig type virksomheder. Heldigvis er det meget enkelt at øge sikkerheden betydeligt.

Computerworld News Service: Andelen af målrettede angreb, der gik efter små virksomheder, fordobledes i første halvår af 2012.

Det tyder på, at hackerne afsætter flere ressourcer til det, de ser som de mest sårbare mål, advarer leverandøren af sikkerhedssoftware Symantec.

I løbet af de første seks måneder af 2012 gik mere end en tredjedel af de målrettede angreb ud over virksomheder med færre end 250 medarbejdere.

Det er dobbelt så stor en andel end sidst på året 2011, forklarer Symantec i sin nyeste Intelligence Report (pdf).

Et målrettet angreb er et angreb, der er skræddersyet til at ramme en specifik virksomhed.

Datakriminelle tilpasser malware til specifikke sårbarheder og bruger oplysninger indsamlet fra offentligt tilgængelige kilder - og stjålet eller narret fra virksomheder - til at designe e-mails vedhæftet skadeligt indhold, som har en bedre sandsynlighed for at blive åbnet af medarbejdere.

Såkaldt social engineering har vist sig succesfuldt på trods af forsøg i erhvervslivet på at styrke den it-sikkerhedsmæssige efteruddannelse og på at advare medarbejdere mod at åbne mistænkelige e-mails.

Forsvarsindustrien

Virksomheder i forsvarsindustrien er de mest populære mål for sådanne angreb, efterfulgt af kemiske og medicinalvirksomheder og derefter produktionsvirksomheder.

Det er ifølge Symantec fortsat store virksomheder med mere end 2.500 medarbejdere, der rammes af størstedelen af de målrettede angreb: I første halvår var 44 procent af alle målrettede angreb mod store virksomheder.

Hackerne er dog ved at skifte fokus til små virksomheder, fordi de ofte går i partnerskaber med store virksomheder om de store kontrakter.

Da de mindre virksomheder som regel udgør det svageste led i den sikkerhedsmæssige kæde, bruger hackerne dem til at indsamle information, der kan udnyttes til at trænge igennem forsvaret hos deres store forretningspartnere.

Mindre modstandsdygtige

"De små virksomheder er ikke lige så velforberedte, fordi de regner med, at det ikke er nødvendigt, hvilket gør dem sårbare," udtaler Kevin Haley, der er chef for Symantecs Security Response.

Små virksomheder har heller ikke midler til at købe dyr teknologi ligesom de store til at styrke sikkerheden. Små og mellemstore virksomheder har som regel ikke ressourcer til at implementere de samme typer af sikkerhedsprogrammer som de store virksomheder," påpeger analytiker Eric Maiwald fra Gartner.

Små virksomheder kan dog forbedre sandsynligheden for at afværge et angreb væsentligt ved at følge nogle enkle best practices såsom at have en procedure på plads, der sikrer, at al software er opdateret.

Generelt går hackere efter kendte sårbarheder, så det rækker langt, hvis man bare sørger for, at ens software er opdateret til den nyeste version.

"Man behøver ikke at være genial for at få succes som hacker, for mange små virksomheder gør ikke engang det mest grundlæggende for at beskytte sig," advarer Haley.

Symantec blokerede gennemsnitligt per dag i første halvår 58 målrettede angreb mod små virksomheder. Det gennemsnitlige antal målrettede angreb per dag mod alle virksomheder er i løbet af de sidste seks måneder steget med 24 procent til 154.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.