Foto: iStockphoto

Internet-fup slår alle rekorder - sådan går du fri

Aldrig har der været flere svindel-hjemmesider på nettet, end der er nu, viser en ny rapport. Se, hvordan du kan undgå at blive narret.

Læs også:
Her er hackernes nyeste måder at angribe dig på

Google-statistik afslører tusindvis af trusler på nettet


Sådan vil Skat stoppe svindel-mails til danskerne

Tilsyneladende er det en god forretning. For antallet af fup-hjemmesider er højere end nogensinde.

Det viser en ny rapport, som er udarbejdet af Anti-Phishing Working Group (APWG).

I februar blev der afsløret 56.859 phishing-websteder, og det er næsten én procent højere end august 2009, som tidligere var indehaver af den uheldige rekord.

Det er især betalingstjenester og webshops, der bliver udnyttet til svindelnumrene, og mere end 38 procent af phishing-hjemmesiderne er forbundet med økonomisk kriminalitet.

Rekord i misbrug af kendte brands
Størstedelen af fup-hjemmesiderne bliver hostet i USA, og omkring halvdelen af phishing-siderne misbrugte et kendt brand i URL'en for at narre folk - og det sker ofte, hvis man skal tro APWG.

Phishing-webstederne ligner ofte kendte firmaer hjemmesider. 

Formålet er enkelt.

Det handler simpelthen om at udnytte din tillid og narre dig til at udlevere logins, passwords og andre følsomme oplysninger til bagmændene.

I første kvartal af 2012 blev 392 brands misbrugt, og det er også en ny, uheldig rekord.

Svært at bekæmpe phishing
Afsløringerne af det stigende antal phishing-kampagne kan skyldes nye sikkerhedsteknologier, som også bevirker, at phishing-hjemmesiderne bliver taget ned hurtigere end nogensinde før.

Det er dog ifølge APWG svært at reducere angrebene, fordi svindlerne benytter sig af en masse landing-hjemmesider for hver enkelt phishing-kampagne, og folk bliver stadig fuppet.

"Folk er blevet sværere at snyde med phishing, men de kan stadig ryge i fælden hos de kreative svindlere," siger Peter Cassidy, der er generalsekretær for APWG.

I Danmark bliver især bankerne og Skat ofte udnyttet i svindlernes jagt efter dine penge.

Selvom antallet og kvaliteten af phishing-svindelen stiger drastisk, er der nogle ting, du selv kan gør for at undgå at blive snydt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.