BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Kvit og frit: Hent kildekoden til HP's store styresystem

Open source-koden til to builds af webOS er blevet offentliggjort.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har frigivet to beta-udgaver af open source mobil-styresystemet webOS:

En til udviklere, der kører Ubuntu Linux, og en til udviklingsmiljøet OpenEmbedded, der har til formål at gøre det lettere for udviklere at portere webOS til nye enheder.

August Edition, som webOS-teamet kalder den seneste udgivelse på projektets website, består af 45 open source webOS-komponenter og 450.000 linjer kode.

De to udgaver er udgivet under Apache 2.0-licensen, som ifølge teamet er en af de mest åbne licenser og bredt accepteret i open source-commnity'et.

System Manager

Desktop-build'en inkluderer en version af webOS System Manager, der kører som en applikation på en Ubuntu-desktop, skriver teamet.

System Manager indeholder funktioner såsom rendering af webOS Card View, Launcher, Status Bar og andre elementer i brugergrænsefladen.

Centrale applikationer i webOS såsom Calendar og Contacts kører i System Manager, og den nye version understøtter også apps, der er bygget med tredjeparts-JavaScript-frameworket Enyo.

Det var ifølge teamet et naturligt næste skridt at udgive en udgave af webOS til platformen OpenEmbedded på grund af dens store udbredelse, fremragende brede understøttelse af krydskompilering til indlejrede platforme og understøttelse af adskillige hardware-arkitekturer.

OpenEmbedded-build'en af webOS inkluderer en ARM-emulator til at køre centrale services såsom db8 og node.js, oplyser teamet.

Begge builds er udgivet på GitHub og webOS-teamet opfordrer community'et til at hjælpe med at forbedre denne betaudgivelse ved at diskutere funktioner, fejl og rettelser.

Har frigivet kildekode tidligere

Dette er ikke første gang Open webOS-teamet frigiver kildekode.

I juni udgav HP webOS Community Edition, der er en version af webOS, der kan bruges på ældre TouchPad-tablets.

Teamet er dog kommet videre med udviklingen herfra og den seneste udgivelse ved navn LunaCe inkluderer nye funktioner såsom tegnbaseret skift mellem applikationer og Card Stack Tabs, der gør det muligt for brugeren at stable og gruppere åbne vinduer.

HP offentliggjorde for otte måneder siden, at selskabet ville åbne koden bag webOS, efter beslutningen om at stoppe med at producere telefoner og tablets med dette mobil-styresystem.

Frigivelsen ville ske til september, lød udmeldingen på daværende tidspunkt.

Teamet bag Open webOS oplyste fredag, at der vil blive offentliggjort nye planer for open source-styresystemet samtidig med september-udgivelsen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.