Artikel top billede

Indisk it-gigant kan tage leverancen på Mærsk Drilling

Indisk it-kæmpe kan gennem partneraftale score endnu et dansk prestigefirma som kunde.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform.

Mærsk Drilling sætter SAP på porten.

Den indiske it-servicegigant Tata TCS er i stilling som underleverandør til den 70 millioner kroner dyre ERP-aftale mellem IFS og Mærsk, som nu fejer SAP af banen hos de danske borebisser.

Hos IFS fortæller en glad administrerende direktør for Skandinavien, Glenn Arnesen, at den indiske it gigant sammen med en række andre partnere er i spil som systemintegrator på det ERP-projekt, som firmaet har vundet hos Mærsk.

IFS offentliggjorde for år tilbage en samarbejdsaftale med Tata TCS. I hvor høj grad den aftale kommer til udbetaling nu, vil Glenn Arnesen ikke afsløre noget om:

"Vi er i en fase nu, hvor vi skal teame op med partnerne i dette projekt. Vi diskuterer med flere af de store globale aktører," siger han.

Kigger på de store

Det er ifølge Glenn Arnesen en del af IFS nye strategi, at firmaet naturligvis selv har konsulentvirksomhed, men for store internationale koncerner vil IFS i større grad end hidtil samarbejde med store globale systemintegratorer, som altså eksempelvis Tata TCS.

"I løbet af nogle uger kommer der en ny pressemeddelelse fra os om, hvem af disse vi vælger at gå sammen med."

Han fortæller, at firmaet har haft samtaler med alle potentilelle underleverandører og træffer afgørelsen om hvem, der får opgaven ud fra en samlet vurdering.

Kæmper mod andre indere

Tata TCS kommer dog også til at konkurrere om IFS' gunst med eksempelvis Mahindra Satyam, der for nyligt har indgået en lignende aftale med IFS, som også arbejder tæt sammen med Accenture i en række lande, fortæller direktøren.

IFS' ERP-system vil efter udrulningen komme til at blive brugt på tværs af alle globale lokationer i Mærsk Drilling, som omfatter blandt andet Brasilien, Mexico og rundt om Nordsøen.

Han fortæller, at IFS selv har været i konkurrence med alle større globale ERP-huse på den nye aftale.

"IFS Danmark er jo en del af IFS Skandinavien. Så Mærsk har jo ikke valgt IFS Danmark, de har valgt en global aktør," siger han.

Derfor er data-replikering en nødvendighed

Baggrunden for at Mærsk vælger IFS og ikke at fortsætte med SAP, er ifølge direktøren selv, at firmaet med leverancer til blandt andet konkurrenten Seadrill har vist løsninger som virker.

Og stabilitet er sammen med muligheden for at replikere data vigtigt, når man er langt til havs på en boreplatform.

"Boreplatformene skal jo have installeret systemer, og det er nødvendigt at kunne replikere data, når satellitforbindelsen går ned. For det gør den ind imellem derude på havet," siger Glenn Arnesen.

Hvorfor Mærsk Drilling dropper SAP kan du læse CIO om her:

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Tata TCS om selskabets mulighed for at vinde kontrakten som underleverandør til Mærsk Drilling.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform.

Mærsk Drilling sætter SAP på porten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.