Artikel top billede

Indisk it-gigant kan tage leverancen på Mærsk Drilling

Indisk it-kæmpe kan gennem partneraftale score endnu et dansk prestigefirma som kunde.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform.

Mærsk Drilling sætter SAP på porten.

Den indiske it-servicegigant Tata TCS er i stilling som underleverandør til den 70 millioner kroner dyre ERP-aftale mellem IFS og Mærsk, som nu fejer SAP af banen hos de danske borebisser.

Hos IFS fortæller en glad administrerende direktør for Skandinavien, Glenn Arnesen, at den indiske it gigant sammen med en række andre partnere er i spil som systemintegrator på det ERP-projekt, som firmaet har vundet hos Mærsk.

IFS offentliggjorde for år tilbage en samarbejdsaftale med Tata TCS. I hvor høj grad den aftale kommer til udbetaling nu, vil Glenn Arnesen ikke afsløre noget om:

"Vi er i en fase nu, hvor vi skal teame op med partnerne i dette projekt. Vi diskuterer med flere af de store globale aktører," siger han.

Kigger på de store

Det er ifølge Glenn Arnesen en del af IFS nye strategi, at firmaet naturligvis selv har konsulentvirksomhed, men for store internationale koncerner vil IFS i større grad end hidtil samarbejde med store globale systemintegratorer, som altså eksempelvis Tata TCS.

"I løbet af nogle uger kommer der en ny pressemeddelelse fra os om, hvem af disse vi vælger at gå sammen med."

Han fortæller, at firmaet har haft samtaler med alle potentilelle underleverandører og træffer afgørelsen om hvem, der får opgaven ud fra en samlet vurdering.

Kæmper mod andre indere

Tata TCS kommer dog også til at konkurrere om IFS' gunst med eksempelvis Mahindra Satyam, der for nyligt har indgået en lignende aftale med IFS, som også arbejder tæt sammen med Accenture i en række lande, fortæller direktøren.

IFS' ERP-system vil efter udrulningen komme til at blive brugt på tværs af alle globale lokationer i Mærsk Drilling, som omfatter blandt andet Brasilien, Mexico og rundt om Nordsøen.

Han fortæller, at IFS selv har været i konkurrence med alle større globale ERP-huse på den nye aftale.

"IFS Danmark er jo en del af IFS Skandinavien. Så Mærsk har jo ikke valgt IFS Danmark, de har valgt en global aktør," siger han.

Derfor er data-replikering en nødvendighed

Baggrunden for at Mærsk vælger IFS og ikke at fortsætte med SAP, er ifølge direktøren selv, at firmaet med leverancer til blandt andet konkurrenten Seadrill har vist løsninger som virker.

Og stabilitet er sammen med muligheden for at replikere data vigtigt, når man er langt til havs på en boreplatform.

"Boreplatformene skal jo have installeret systemer, og det er nødvendigt at kunne replikere data, når satellitforbindelsen går ned. For det gør den ind imellem derude på havet," siger Glenn Arnesen.

Hvorfor Mærsk Drilling dropper SAP kan du læse CIO om her:

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Tata TCS om selskabets mulighed for at vinde kontrakten som underleverandør til Mærsk Drilling.

Læs også:

CIO i Mærsk Drilling: Derfor skifter vi ERP-platform.

Mærsk Drilling sætter SAP på porten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere