Pas på din forretning: Fragt koster mere end markedsføring

Fragt kan koste en netbutik kassen, hvis man ikke ser sig for. Det handler om at finde den rigtige strategi.

Fragtomkostninger er et vilkår, som netbutikkerne må leve med. Og selvom der er lige så mange forskellige fragtpris-politiker, som der er online-forhandlere, ender regningen for levering alligevel altid hos kunden.

Levering er ifølge branche-organisationen Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) samtidig et sted, hvor du kan styrke din overskudsgrad, hvis du gør det fornuftigt. Gør du ikke det, risikerer du at spilde gode salgskroner på distribution.

"Vi har jo lavet en undersøgelse blandt vores medlemmer, og det viser sig, at faktisk udgør leveringsomkostningerne procentvis en større omkostning end udgifterne til markedsføring," fortæller Henrik Theil.

Derfor har fragtprisen stor betyding for, hvad der sælges via en online-forretning, men samtidig også, hvad det kan betale sig at sælge. 

For hvis avancen bliver spist op på grund af udgifterne til fragt, giver det ingen mening at sælge en vare for eksempelvis 200 kroner. Der skal nemlig en pæn mængde ordrer til for at udligne de udgifter, der er forbundet med leveringen til kunden.

Gør det nemt for kunden
Henrik Theil, der er kommunikationschef hos FDIH, mener ikke, at der er noget entydigt svar på, hvordan man løser udfordringen med udgifterne til fragt. Det handler om at gøre det gennemskueligt for kunden, der skal betale gildet.

"I den her fødekæde er der kun én, der betaler i sidste ende - og det er kunden," siger Henrik Theil.

Derfor er vigtigt at tilrettelægge sine priser på en måde, så de giver et ærligt billede over for kunderne, så de har lyst til at komme tilbage. 

"Man kan sagtens lægge en fragtpris oveni, hvis man bare meget tidligt oplyser om det, så kunden ikke får en ubehagelig overraskelse," siger Henrik Theil.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.