Artikel top billede

TDC-drama i sin fortid: Ny CSC-chef begynder i dag

Den nye danske topchef hos CSC begynder omgående i sit nye job. Hans fortid byder på et opsigtsvækkende ledelses-drama hos telegiganten TDC.

It-giganten CSC har med øjeblikkelig virkning indsat Jørgen Jakobsen som ny administrerende direktør for CSC i Danmark, der hidtil har været styret af den amerikanske John Walsh.

Mens John Walsh fortsætter som chef for hele den nordiske forretning, skal Jørgen Jakobsen lede den danske del af forretningen.

Jørgen Jakobsen har hidtil som direktør for CSC Nordics Technology & Consumer Group blandt andet haft ansvaret for datterselskabet CSC Airline Solutions, og det fortsætter han med, fortæller Kim Ege Møller, der er pressechef hos CSC.

"Vi meldte det ud i aftes internt," fortæller Kim E. Møller.

Det vigtige danske marked

Chefskiftet betyder, at CSC nu har en lokal landechef i hvert af de nordiske lande, hvilket er eksekvering af den globale strategi som topchef Mike Lawrie har sat i gang.

"Vi er nu i fuld gang med at eksekvere de planer og strategier, vi har lagt globalt for CSC og for CSC i Norden og Baltikum. Jørgen Jakobsen er manden, der kan hjælpe os med at føre disse planer og strategier ud på det vigtige danske marked og skabe ny vækst i Danmark," siger John Walsh i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig til at arbejde endnu tættere sammen med Jørgen i de kommende år. Dermed får jeg selv større mulighed for at fortsætte udviklingen af vores organisation og vores fokus på tværs af Norden og Baltikum," siger han.

Jørgen Jakobsen har været hos CSC i de seneste fire år.

Før dette var han konsulent et par år, efter at han havde forladt TDC, hvor han i alt nåede at være ansat i 12 år.

Drama hos TDC

Her havde han som it-chef blandt andet fokus på it, strategi og eksekvering hos telegiganten, der dengang outsourcede mere og mere af selskabets it-drift til CSC gennem flere omgange.

Jørgen Jakobsen forlod skuffet TDC i 2008, og det kan du læse mere om her.

Faktisk forlod han selskabet næsten samtidig med daværende administrerende direktør Jens Alder under stor mediebevågenhed og det hele havde karakter af et større ledelsesmæssigt drama, hvor en it-strategi skulle på plads.

TDC barslede dengang med at lade IBM forny de massive og ældre it-systemer, men droppede planerne igen.

I stedet gik en del af arbejdet til CSC, der frem til i foråret havde it-kontrakter for milliarder hos telegiganten.

Her droppede TDC CSC til fordel for indiske Tata TCS som vandt it-kontrakter for adskillige milliarder kroner.

I løbet af de næsten fire år er Jørgen Jakobsen blevet et kendt ansigt på gangene hos CSC.

Han har siden 2010 været næstformand i bestyrelsen hos CSC Danmark og været bestyrelsesmedlem i CSC Consulting Group, hvor han samtidig har haft en direktionspost.

Sideløbende med direktørposten i CSC Airline Solututions har den nyudnævnte adminstrende direktør også en direktionspost i firmaet CSC Scandinavia Holding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere