Artikel top billede

Verdens første smartphone er 20 år gammel - så fiks var den

Forløberen til den moderne smartphone kom på markedet i 1992, og den var en fuld funktionel smartphone med apps, touchskærm og hukommelse. Se den her.

Computerworld News Service: Der er ingen tvivl om, at udviklingen går hurtigt på smartphone-området.

Siden Apples iPhone pustede til ilden i i 2007, er udviklingen kun gået hurtigere og hurtigere, og vi er nu der, hvor en telefon er forældet få måneder efter lancering.

Sådan har det dog ikke altid været. Faktisk ser det nu ud til, at smartphonen som koncept er mindst 20 år gammel.

IBM Simon blev lanceret 23. november 1992 ved it-messen Comdex, selvom produktet bar kodenavnet Angler på det tidspunkt.

Der ville nok ikke være plads til den i lommen, da den var på størrelse med den aktuelle tablet Nexus 7, og med en vægt på 510 gram ville det heller ikke være oplagt at putte den i lommen.

Den havde en processor på 16 megahertz, en megabyte RAM og en megabyte lagerplads.

Styresystemet var en variant af DOS.

Én app

Det eksterne økosystem af apps bestod af nøjagtig én app - et værktøj til at skrive til Simon fra en pc.

Det hed DispatchIt og kostede på daværende tidspunkt 3.000 dollar for pc-softwaren og yderligere 300 dollar for hver klient til Simon.

Produktet kunne dog også ting, som moderne smartphones ikke kan, såsom at modtage fax.

Selvom Simon ser primitiv ud i dag, så er der umiskendeligt tale om en smartphone - der kunne installeres apps, den havde touchskærm (i monokrom og helst brugt med en stylus) og blev endda solgt ved hjælp af den samme prismodel med tilskud fra teleselskaberne, som bruges i dag, til den daværende pris på 900 dollar med et abonnement på to år fra teleselskabet BellSouth Cellular.

Halvhjertet markedsføring

Desværre blev Simon ikke nogen kommerciel succes - produktet led ifølge Bloomberg Businessweek af en halvhjertet markedsførings-indsats, kort batterilevetid og en lang række andre problemer.

Simon var kun på markedet i seks måneder.

Ikke desto mindre er Simon unægteligt forløberen for den moderne smartphone.

Derudover viser den meget tydeligt, hvor langt den teknologiske udvikling er kommet de sidste 20 år - en udvikling, der hele tiden går hurtigere.

Så tænk på Simon, næste gang du brokker dog over problemer i iOS 6 eller over, at du ikke har modtaget en opdatering til Android i en hel måned.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere