Artikel top billede

Vi kårer Årets It-Fuser 2012 - hvem vil du nominere?

Vær med til at kåre Årets It-Fuser 2012. Læs her, hvordan du deltager.

Læs også:
It-fuseren 2010: Vi takker for prisen

Her er Årets it-fuser 2011

Nej nej nej.

Med hovedrysten, skræk og rædsel har du sikkert læst flere historier om nedsmeltede projekter og produkter i it-branchen anno 2012.

Nu er det blevet tid til at finde den absolut mest håbløse historie, og du kan være med til at bestemme, hvem, der skal stå øverst på podiet som vinder af Årets it-fuser.

Grib derfor første og bedste tastatur, tablet eller smartphone og send os forslag til årets mest håbløse kandidater.

En skat fuser ud

Sidste år gik prisen til regeringens Smartphone-skat, og i 2010 var det DanID, der med sin login-løsning NemID fik den tvivlsomme ære at blive årets it-fuser.

Men det store spørgsmål er, hvem skal det være i år?

For at give dig inspiration har vi på redaktionen samlet en lille buket visne tidsler over mulige kandidater til prisen.

Polsag: Gigant-brøler til over halv milliard
Efter massive forsinkelser og budgetoverskridelser på langt over 100 procent blev Polsag i første halvår definitivt lagt i graven.

Dermed kandiderer Polsag kraftigt til årets it-fuser. En fadæse, der endte med at koste skatteyderne over 500 millioner kroner.

Projektet, som blev sat i gang i 2003, skulle have været et redskab, der kunne spare politiet for en masse manuelt arbejde med indtastning af anmeldelser.

Det strandede projekt betyder reelt, at politiet i dag stadig må indtaste anmeldelser manuelt, selvom anmeldelserne er ankommet online.

CSC, der skulle have leveret systemet, gik med til at betalte 40 millioner kroner i kompensation og droppe politiets løbende betalingsforpligtelser til en værdi af 96 millioner kroner.

Telebranchens sjusk med CPR-Numre

5 minutter.

Så kort tid skulle to it-studerende i maj bruge på at trække cpr-numre ud af flere af telebranchens bestillingsportaler.

It-ordføreren fra regeringspartiet Socialdemokraterne, Trine Bramsen, fik et hak i nødden af tidligere Erhvers- og Vækstminister Ole Sohn (SF), da hun fremsagde sit forslag om at fratage sendefrekvenserne, for de virksomheder, der ikke havde sikkerheden i orden.

Teleselskaberne lovede bod og bedring, men i november blev det igen påvist, at hullerne langt fra var lukkede.

Trine Bramsen kom igen på banen med nøjagtigt samme forslag, og denne gang blev der lyttet. Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsen (SF) bad nemlig hendes embedsmænd undersøge mulighederne for at skærpe sanktionerne.

Sagen ligger nu ved Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Det knap så fremragende Apple kort

Der spares ikke på superlativerne, når giganten Apple afholder sine berømte keynotes.

"Amazing", "incredible" og "great" er bare nogle ord Apple beskrev deres egen kort-tjeneste med. Nu skulle det være slut med at benytte konkurrenten Google's kort-tjeneste.

Men det gik ikke helt som planlagt. Mange brugere lagde til stor morskab flere forskellige billeder op fra den nye kort-tjenestes noget fejlagtige gengivelse af virkeligheden.

Det skrottede Google Maps havde ellers været den foretrukne og forud-installerede kort-tjeneste i Apples mobile-styresystem iOS siden allerførste version.

Efter introduktionen af det noget kiksede Apple Maps, gik Apple-chefen Tim Cook direkte ud og undskyldte, og opfordrede brugerne til at benytte konkurrenternes tjenester.

Dette er et eksempel på en kandidat til Årets it-fuser fra det store udland.

Sådan nominerer du en kandidat

Det er i sidste ende helt op til dig som Computerworld-læser at bestemme, om ovenstående kandidater eller et helt andet produkt eller projekt, der skal tage vanæren med en nominering til Årets it-fuser.

Mulighederne for at nominere årets it-fuser er mange - og måden er simpel.

Du nominerer din egen kandidat eller et af ovenstående forslag til Årets It-Fuser 2011 ved enten at skrive i kommentarfeltet under artiklen eller ved at sende en mail til Computerworlds redaktion.

Du er meget velkommen til at begrunde din nominering.

Læs Computerworlds debatregler

Læs også:
It-fuseren 2010: Vi takker for prisen

Her er Årets it-fuser 2011




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere