Artikel top billede

TDC-rivaler brokker sig efter tvunget TDC-prisfald

Hos TDC's to største konkurrenter er der utilfredshed at spore, efter TDC er blevet er tvunget til at sænke sine engrospriser på bredbånd. Læs årsagen til utilfredsheden her.

Læs også: 
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.

TDC's største konkurrenter på bredbåndsmarkedet, Telia og Telenor, ryster på hovedet og trækker på skuldrene, efter Erhvervsstyrelsen har tvunget TDC til at sænke sine engrospriser på bredbånd.

Årsagen til de opgivende gestikulationer er, at prissænkningen er peanuts i forhold til, hvad konkurrenterne havde sat næsen op efter.

"Priserne er gået fra at være alt for høje til at være for høje, og selvom vi da skal have fundet regnemaskinerne frem igen, er jeg ikke superoptimist," lyder det fra Telias bredbåndschef for privatkunder, Lars Gudbrandsson.

Har sagt nej tak

Han fortæller, at Telia tidligere har kørt bredbånd delvist på sit eget net og delvist lejet sig ind på TDC's net for at dække i yderområderne.

Tidligere på året tog Telia dog den beslutning at trække stikket fra TDC's net med begrundelsen om, at det var for dyrt.

"Dermed har vi også sagt nej til at sælge bredbånd til en stor del af markedet, og det selvfølgelig ærgerligt. At priserne kun bliver sat en smule ned, er formentligt ikke nok til, at vi skal leje os ind hos TDC igen," lyder budskabet fra Lars Gudbrandsson.

I dag anslår han, at Telias bredbånd til private forbrugere dækker omkring 60 procent af Danmark, hvoraf den største koncentration ligger i byområderne.

Batter ikke vildt hos Telenor

Hos Telenor er modtagelsen af nyhederne om TDC's tvungne prissænkning nogenlunde den samme.

"Isoleret set er det et skridt i den rigtige retning, men jeg er absolut ikke tilfreds," lyder det fra Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer Pfeiffer.

"Prisreduktionen batter ikke så meget på den enkelte forbindelse, selvom en prisreduktion trods alt er bedre end en prisstigning," fortsætter han og fortæller, at Telenor fortsat vil kæmpe for at presse TDC's engrospriser længere ned.

Glad fiberbranche

Prisreduktionen på TDC's bredbånd kommer efter en lang, sej kamp mellem teleselskaberne.

Folk i Erhvervsstyrelsen satte i sommers ned og regnede på, at de dengang eksisterende priser var for høje til at skærpe konkurrencen og lade TDC's konkurrenter komme til fadet ved at leje sig ind på TDC's netværk.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

I fiberlejren lyder budskabet, at priserne ikke er sænket så meget, at det vil gå udover fremtidige investeringer i fiber.

Læs også:
Styrelse tvinger TDC's priser ned

Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

TDC: Helt okay at myndigheder tvinger vores priser ned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.