Artikel top billede

Ny topchef: Derfor sagde jeg ja til NetDesign

Interview: Efter 20 år i Columbus IT er NetDesigns nye direktør Steen Hagengaard klar til nye udfordringer. Læs her, hvad Keld Jersild Olsens arvtager forventer af jobbet.

Læs også:
TDC udnævner ny topchef til NetDesign

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus

NetDesigns nye direktør, Steen Hagengaard, får ikke megen tid til at pleje tømmermændene, når det nye år er skudt ind.

Allerede 2. januar sætter han sig i NetDesigns direktørstol, der gennem de seneste måneder er blevet midlertidig varetaget af Eva Berneke, direktør i TDC Erhverv.

Stolen blev ledig efter TDC's nye strategiudmeldinger, der betyder, at NetDesigns salgskorps er blevet flyttet over i TDC Erhverv, hvilket igen betyder, at NetDesign fremadrettet bliver et mere rendyrket konsulenthus med fokus på netværksløsninger.

I den forbindelse valgte TDC og daværende NetDesign-direktør Keld Jersild Olsen nemlig at lade vejene skilles.

Godt øje til NetDesign

Steen Hagengaard, der har en lang fortid i det Kunøe-ejede ERP-hus Columbus IT, fortæller, at han altid har haft et godt øje til NetDesign.

"NetDesign er en rigtig spændende virksomhed. Når man, fra hvor jeg kommer fra i it-branchen, kiggede over på den type løsninger, som NetDesign leverer, har NetDesign altid været et selskab, der har stået for kvalitet og gode leverancer," lyder det fra Steen Hagengaard.

"Samtidig synes jeg, at det er rigtig spændende at komme ind i anden del af it-verdenen end den, jeg kommer fra," fortsætter han. 

Eva Berneke tog kontakten

Steen Hagengaard beskriver sig selv som mere all round-mand end tekniker.

Han forventer på det punkt at blive udfordret i NetDesign.

"I forhold til den verden, jeg kommer fra, er det mere teknisk orienterede løsninger, og på det punkt skal jeg selvfølgelig lære noget."

Selv om også TDC-topchefen Carsten Dilling har en fortid i Columbus IT, og de to kender hinanden derfra, afviser han, at det er herigennem, Steen Hagengaards nye job er kommet i spil.

"Det er NetDesigns bestyrelsesformand, Eva Berneke, der har kontaktet mig, så det er den vej rundt," lyder det fra Steen Hagengaard.

Her er de store udfordringer for NetDesign

Læs også:
TDC udnævner ny topchef til NetDesign

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus

Han fortæller, at han siden sit exit fra Columbus, foruden bestyrelsesarbejde, har brugt en del tid på at være rundt og snakke med folk fra branchen om, hvad der rørte sig af muligheder.

Kæmper med faldende omsætninger

Han har ikke lagt skjul på, at han trods behovet for nye udfordringer, stadig så sig selv i konsulentbranchen.

Med det nye job er der masser af opgaver at tage fat på for NetDesign, der gennem de seneste år har oplevet faldende omsætning.

Senest lykkedes det ikke NetDesign at blive prækvalificeret i et stort statsligt udbud om levering af netværkskomponenter i de næste fire år.

På trods af at blandt andet Netdesign har siddet med ordren de sidste fire år.

"Det bliver en stor udfordring at få kigget ind i hele projekt-konsulentforretningen og få arbejdet med at blive endnu mere effektive, end vi allerede er og få fokus på at udvikle os derhen, hvor markedet er," siger den nye NetDesign-direktør.

Trykker kundernes hænder

"Jeg skal også bruge tid på at sikre, at det tætte samarbejde med TDC Erhverv og TDC Hosting kommer til at fungere," lyder det fra Steen Hagengaard, der også skal ud at trykke hånd det næste stykke tid.

"Jeg vil desuden bruge en del tid på at møde så mange kunder og partnere som muligt for at finde ud af, hvad vi gør godt, og hvad vi kan gøre bedre."

Med jobbet følger en pendlertilværelse for Steen Hagengaard, der selv bor i Silkeborg.

"Jeg kommer primært til at arbejde ud fra København og vil i den første periode være rigtig meget i København," siger han.

Den nye NetDesign-direktør understreger dog, at der også skal bruges tid på de 40 procent af NetDesigns medarbejdere, der sidder i Århus.

Læs også:
TDC udnævner ny topchef til NetDesign

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.