Artikel top billede

Apples næste træk? Større iPhone i mange farver

Er Apple på vej med en ny iPhone i flere forskellige størrelser og i flere farver i stil med iPod? Det er der noget, der tyder på, mener ekspert.

Læs også:

Medie: Logfiler afslører ny iPhone fra Apple

Computerworld News Service: Apple vil lancere sin næste iPhone i maj eller juni 2013 i en bred vifte af farver og med flere forskellige skærmstørrelser.

Dermed vil selskabet afvige fra dets hidtidige praksis angående iPhone-designet, vurderer en Wall Street-analytiker.

"Apple har valget at gå op eller ned i skærmstørrelse," siger Brian White fra Topeka Capital Markets i et interview. "Og farven spiller også en rolle."

Et eller begge af disse tiltag - White regner med, at det bliver begge - ville udvide Apples smartphone-portefølje og derved potentielt tiltrække nye kunder.

"En større skærm udvider markedet for Apple. Kigger man på Kina, Hongkong eller hvor som helst i Asien, vil man se, at de større telefoner fra Samsung vinder frem. Størrelse har i sig selv lidt prestige i Asien."

Sådan ser de populære smartphones ud

Samsungs Note II - der i en sammentrækning af "phone" og "tablet" af nogle kaldes en phablet - er med sin skærm på 5,5 tommer et eksempel på en telefon af den størrelse, som White forestiller sig, den kommende iPhone vil få.

Samsungs Galaxy S III er med sin skærm på 4,8 tommer et andet eksempel.

Apple sælger på nuværende tidspunkt en smartphone på fire tommer: iPhone 5, der blev lanceret i september.

De ældre modeller iPhone 4S og iPhone 4 fra henholdsvis 2011 og 2010 har begge skærme på 3,5 tommer.

Apple har aldrig hidtil solgt en iPhone-model med mere end én skærmstørrelse.

Derfor giver en større iPhone god mening

Apple tilbyder dog mange andre produkter i et udvalg af skærmstørrelser - det gælder både Mac, iPod og iPad med introduktionen sidste år af iPad Mini - men ikke iPhone, bemærker White.

"Her i USA bliver telefonerne også større og større," påpeger han. "Der er masser af smartphones på fem tommer på markedet lige nu.

Hvis Apple kom ud med en større udgave, ville det give folk valgmuligheden. Det ville hjælpe til at udvide selskabets markedsandel."

Selvom White erkender, at han ikke ligger inde med nogen håndfaste detaljer om mulige skærmstørrelser, så ville det "give mening" at gå over til en iPhone med en skærm på fem tommer. En mindre iPhone ville dog også give mening og henvises til af White som iPhone mini.

"Det er ikke sikkert, at Apple kalder den 'mini', men på et eller andet tidspunkt vil selskabet producere en billigere iPhone," vurderer White.

"Selvom det ikke er nødvendigt med en mindre skærm for at producere en billigere telefon, så ville det uden tvivl hjælpe."

Hvornår kommer den næste iPhone?

Sidste år øgede Apple skærmstørrelsen på iPod Nano til 2,5 tommer fra 1,5 tommer i 2011. En mindre iPhone kunne få en skærmstørrelse med inspiration i den nye nano.

White hævder, at en sådan inspiration helt bestemt vil ske med hensyn til farver.

Han er overbevist om, at det større farveudvalg af iPod touch - i september begyndte Apple at sælge den største iPod i rød, pink, gul og blå udover sort og hvid - også har fungeret som prøveklud for nye iPhone-farver.

"Efter touch ved Apple nu, hvilke farver der sælger bedst, og hvordan lagerbeholdningen skal jungleres," ligesom eventuelle problemer i produktionen forhåbentligt er blevet opdaget og løst, argumenterer White.

"Farver vil gøre det sværere for konkurrenterne, for Apples udførelse af et bredere farveudvalg vil være god. Se blot på, hvor lang tid det tog for Apple at tilbyde en hvid iPhone," siger White med henvisning til udvidelsen i 2011 af iPhonens farveudvalg, der indtil da var begrænset til sort.

"Tænk på det som en indlæringsfase med hensyn til tilføjelsen af farver til iPhone."

Apple lancerede den hvide iPhone cirka 10 måneder, efter den blev annonceret.

Den næste iPhone

White regner desuden med en lanceringsdato for den næste iPhone i maj eller juni. Det er han ikke alene om. Midt i december lød prognosen fra Jefferies-analytiker Peter Misek, at Apple vil bryde traditionen ved at sende en ny smartphone på markedet i juni 2013.

Ligesom Misek henviser White til den stadig kun rygtebaserede nye model som "iPhone 5S", men siger dog, at han er "meget sikker" på, at tidslinjen er korrekt.

"Juni giver mest mening, selvom jeg også har sagt maj for at være på den sikre side," understreger White. "Samsung, som faktisk er Apple eneste konkurrent på nuværende tidspunkt, lancerer som regel sine smartphones på dette tidspunkt."

Det har sat Apple i en ugunstig konkurrencesituation i forhold til Samsung at vente til september eller oktober, som selskabet har gjort de sidste to år, argumenterer White.

Han mener også, at dette kan betyde, at Apple vil forkorte produktcyklussen. Siden den første model blev lanceret i 2007, er det kommet én ny iPhone hvert år.

"Jeg tror ikke, det er helt skørt at regne med flere nye modeller hvert år," siger White. "Det er ikke sikkert, det bliver hvert halve år, men Apple øger hvert år produktionshastigheden, så det er muligt, der kommer en lancering i maj og så igen i efteråret."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Medie: Logfiler afslører ny iPhone fra Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere