Artikel top billede

Scrum: Metoden vi alle elsker

Scrum:Den mest populære agile udviklingsmetode er Scrum. Den er blevet hverdag for mange virksomheder, men udnytter du potentialet fuldt ud?

Det handler om samarbejde i stedet for at slå hinanden oven i hovedet.

"Scrum handler om at levere værdi til kunden på alle tænkelige tidspunkter i stedet for at sætte sig ned og skrive en lang forkromet kontrakt, som man kan stå og slå hinanden oven i hovedet med, når det går galt," slår Ole Rich Henningesen med det samme fast.

Han er it-konsulent med iværksætter-gen og samtidig certificeret Scrum-trainer.

Scrum har været en fast del af værktøjskassen i de seneste syv år, han har arbejdet med it-udvikling.

En central del af det agile univers

Scrum er den mest populære udviklingsmetode indenfor det agile værksted.

Den blev skabt i begyndelsen af 1990'erne i den erkendelse, at it-udvikling er en kompliceret og uforudsigelig proces.

I det agile univers er det netop ikke nogen lige vej mod en veldefineret målstreg.

"I Scrum arbejder vi i sprints - små iterationer. Frameworket fokuserer ikke kun på målet, men i høj grad også på vejen derhen," siger han.

I Scrum tager et sprint mellem to til fire uger.

Og et sprint skal gerne afstedkomme potentielt produktionsfærdigt software - det er det man stiler efter til hver en tid, forklarer Ole Rich Henningsen.

En af grundene til at Scrum er så populært skal måske findes i frameworket. Den er nemlig overordentlig let at sætte sig ind i. 
  
Du kan hurtigt google dig til en kort guide eller video og vupti, så kender du frameworket.

Mange forstår ikke det grundlæggende

Men her bør du lige stoppe op en gang - der er mange, der ikke har forstået det grundlæggende.

"Jeg ser mange virksomheder, som slet ikke har forstået budskabet i Scrum. Enten fravælger de noget i frameworket eller også forstår de ikke de grundlæggende principper omkring gennemsigtighed, inspektion og tilpasning. Det går ikke," siger han og fortsætter: 

"Det lyder måske som en kliche. Men selvom Scrum er meget let at gå til, får du altså først virkelig værdi ud af frameworket, når du har forstået kernen i den," siger Ole Rich Henningsen.

Sådan rammer du 'the sweet spot' 

Han mener at det typisk kræver mange års erfaring med Scrum, før man virkelig forstår at udnytte frameworket til fulde.

Helt konkret sker det magiske først, når du aktivt begynder at håndtere de udfordringer, som Scrum frameworket udstiller.

"Humlen er, at Scrum frameworket egentlig bare udstiller de problemer, et projekt måtte have. Det vil sige, hvis du har problemer med at levere til tiden, har samarbejds- eller estimat vanskeligheder eller andet, udstiller metoden det," pointerer han og fortsætter hurtigt videre: 

"Scrum tager altså ikke stilling til, hvordan du skal tage hånd om udfordringerne, det skal du selv klare. Og det er lige her, hvor man kan ramme 'the sweet spot'.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.