Artikel top billede

Touch er snart fortid: Lad hånden svæve over skærmen

Slut med fedtede touch-skærme. Med ny teknologi behøver du blot holde hånden over skærmen.

STMicroelectronics har præsenteret en ny touchless-teknologi på Mobile World Congress i Barcelona.

Her er det ikke længere nødvendigt at røre ved skærmen for at give input. Det er nok at holde hånden et lille stykke over skærmen.

En sensor sørger for at registrere dine bevægelser. Det er altså slut med fedtede touch-skærme.

Første tablet på vej

STMicro fortæller at teknologien er udviklet i de sidste 18 måneder.

Den første tablet-pc med touchless-input kommer senere i år, men selskabet vil ikke fortælle, hvem der skal fremstille den.

Der er tale om en helt ny opfindelse, men inspirationen kommer fra et musikinstrument, der blev bygget for næsten 100 år siden.

Det fortæller Benedetto Vigno, der er chef for sensor-produkter hos STMicro, til nyhedsbureauet Bloomberg.

"Der var et interessant instrument der blev opfundet i 1919 af en russisk fyr kaldet Theremin. Du kunne spille musik med dine hænder ved at holde dem et stykke væk, uden at røre det. Det er sådan, vi kom på ideen," fortæller han.

Minder om thermovox

Leon Theremin kaldte selv sin opfindelse for en thermovox. Det var et elektronisk musik-instrument, der havde to antenner. Det mærkelige instrument blev brugt til at frembringe lydene til gamle science-fiction-film.

STMicro har hovedkvarter i Geneve i Schweiz og sælger sensorer og anden teknologi til store producenter som Apple, Samsung, Nokia og Blackberry.

Den første store ordre var sensorer til den bevægelsesfølsomme controller i Nintendo Wii tilbage i 2005.

I dag sælger STMicro omkring 1,5 millioner sensor-moduler om dagen, der bruges i smartphones og andre mobile enheder til at registrere position, orientering og bevægelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere