Artikel top billede

Sådan blev Telenor-bossers computere hacket

Industrispionage: Læs her, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til og tømme flere Telenor-topchefers computere.

Læs også: Hacker-angreb: Topchefers mail og pc'er hacket og tømt

Som tidligere beskrevet har Telenor været udsat for et alvorligt hackerangreb, hvor det lykkedes cyber-kriminelle at tømme flere topchefers computere for al indhold.

Selv betegner Telenor sagen som udtryk for industrispionage. Den er nu overdraget til det norske politi.

Ifølge Aftenposten benyttede hackerne sig af en phishing-taktik.

For det første modtog de berørte topchefer emails med zip-filer, som, når de blev åbnet, installerede trojanere på chefernes computere. Derved var hackerne i stand til at tømme computerne for data.

For det andet modtog cheferne emails med links. Flere af mailsene så ud til at komme fra kendte leverandører med navn og adresse.

Der var også flere emails, der så ud til at komme fra Telenor-kolleger.

Netop fænomenet med at afsenderen udgiver sig for en anden, også kaldet spoofing, er noget, som EU's sikkerhedsagentur netop har sendt en advarsel ud omkring. Læs mere om det her.

Ifølge Tom Lehn-Christiansen, Telenors kommunikationsrådgiver i Danmark, har det storstilede hackerangreb ikke berørt Telenors organisation i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.