Artikel top billede

Nyt håb for din smartphone: Få langt bedre batteritid

Helt ny teknologi kan få din smartphone til at køre betydeligt længere på en opladning. Se her hvordan.

Batterikapacitet er et kæmpe problem for enhver smartphone-ejer.

Og det er ikke blevet meget bedre i den tid, telefonerne har været på markedet.

Godt nok er skærmene blevet større og processorerne hurtigere, men som regel skal en smartphone efter nogenlunde normalt brug stadig lades op en til to gange i døgnet.

Nu er der håb forude.

Det amerikanske firma Energ2 har lanceret en ny anode fremstillet af såkaldt designerkulstof til de i smartphone-sammenhæng nærmest eneherskende lithium-ion-batterier.

Anodens molekylestruktur gør, at den kan lagre 50 procent mere energi per arealenhed end de normale anoder fremstillet af grafit, og det kan få batteriet i din smartphone, tablet eller bærbare pc til at yde op til 30 procent mere.

Koster ekstra

Den nye anode, som allerede er gået i produktion, koster cirka 20 procent mere end anoder i grafit, men firmaet bag forventer, at batteriproducenter gerne vil betale det ekstra for den øgede batterikapacitet.

Teknologien kan naturligvis også bruges til at skrumpe batteriernes størrelse i stedet for øget kapacitet. På den måde kan batteridrevne gadgets gøres endnu mindre.

Kulstofanoden kræver angiveligt ikke nogen ændringer i den måde, litthium-ion-batterierne fremstilles på i dag.

Batterikapacitet i eldrevne biler er også et kæmpe problem for udbredelsen. Det blev senest dokumenteret for offentligheden i går aftes på DR1 i programmet "For godt til at være sandt", hvor rækkevidden i en Nissan Leaf viste sig at være betydeligt kortere end det annoncerede.

Desværre betyder merprisen for en anode i designerkulfiber, at det ikke er sandsynligt, at producenter af lithium-ion-batterier til elbiler vil bruge teknologien.

Det siger analytikeren Cosmin Laslau fra Lux Research til MIT Technology Review.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere