Artikel top billede

Sønderjysk fiberboss: Så mange nye fiberkunder får vi om dagen

Antallet af fiberkunder stadig i stærk stigning, viser SE's årsregnskab. Samtidig løfter SE-boss sløret for, hvordan han ville have grebet fiberstrategien an, hvis han kunne starte forfra.

Det sønderjyske fiberselskab SE har netop fremlagt regnskab for 2012. 

Tallene viser, at selskabet ikke nåede sin målsætning på 24.000 nye fiberkontrakter på et år, men alligevel slår selskabet hidtidige salgsrekorder og vækster med otte procent i forhold til væksten året før.

"Vi er meget tilfredse. Vi går fra 45.000 til 60.000 kunder, mens vores bundlinje i fiberforretningen vokser fra 53 millioner kroner til 104 millioner kroner. Det er en sund udvikling, at bundlinjen vokser hurtigere end omsætningen. Det indikerer, at omkostningsstrukturen, og den kommercielle platform har det godt," lyder det fra SE's direktør Niels Duedahl.

Ifølge SE er der altså kommet 41 nye kunder om dagen i 2012. Det har dog ikke været muligt at få oplyst indtjeningen pr. kunde.

Ifølge SE's kommunikationschef Jan Lyng Lauridsen skyldes det, at "vi befinder os i høj vækst og der er dermed forskel på indtjeningen pr. kunde først og sidst på året, ligesom der er stor forskel på det produktmix, som kunderne køber."

Heller ikke omsætningen på fiberforretningen kan direkte læses i regnskabet, men lyder ifølge kommunikationschefen på 252 millioner kroner i 2012, en stigning på 62 millioner fra året før.

Stor fremgang hos erhvervskunderne

På spørgsmålet om hvor de nye kunder kommer fra, fortæller Niels Duedahl, at især salget til erhvervslivet går over al forventning.

"Vi har to hovedben i dag. Selvfølgelig driver privatsalget til de private husstande en stor del af vores forretning, men salget til erhvervslivet ser også ekstremt lovende ud," fortæller Niels Duedahl.

"Vi har passeret 3.500 erhvervskunder i vores område på fiber, og det er nogle meget lukrative kunder, både fordi aftalerne er større og løber længere, og samtidig tilkøber de ofte en række services såsom overvågning, ekstra udrykningstid og så videre," siger han og forklarer, at SE's tilbud til erhvervslivet spænder over levering af fiber til drift og opbygning af netværk foruden erhvervstelefoni.

Han tilføjer, at SE underskriver omkring 150 nye aftaler med mindre erhvervskunder om måneden. Også et par af de helt store får fiber via SE.

"Vi har været heldige at lukke nogle meget store aftaler. For et par år siden fik vi Danfoss om bord med 2.000 hjemmearbejdspladser på fiber og herudover har vi fået Lego og Siemens Windpower med henholdsvis 1.000 og 1.200 hjemmearbejdspladser," siger Niels Duedahl, der sammen med en del andre af SE's chefer selv har en fortid i Lego.

Det ville vi have gjort anderledes i dag

Niels Duedahl erkender, at erhvervslivet ikke var i fokus, da SE startede fiberudrulningen for fem år siden.

Og set i bagklogskabens klare lys ville han have vendt hele strategien på hovedet, så fiberselskabet, hvis de skulle gøre det om, var startet der, hvor pengene er.

"Hvis jeg skulle starte forfra på fiberprojektet i dag, så skulle vi have sat meget mere fokus på erhvervskunderne og boligforeningerne som døråbner for hele vores forretning," erkender Niels Duedahl.

Ingen succes hos boligforeninger

Han tilføjer, at boligforeninger ikke fylder særlig meget i forretningen i dag, selv om SE ikke har lagt skjul på, at selskabet gerne vil have en større bid af kunderne i segmentet, som Yousee sidder solidt på i dag.

For eksempel har SE forsøgt at købe en større boligforening i Varde, der dog ikke er faldet for bejleriet, men tværtimod for nylig underskrev en fem-årig aftale med SE's største konkurrent, TDC-ejede Yousee.

"Boligforeninger er helt klart et strategisk indsatsområde for os, men vi har ikke lukket de store kontrakter endnu. Men det er selvfølgelig noget, vi kigger voldsomt ind i," siger han.

Han tilføjer, at fiberselskabernes fælles markedsføringselskab Waoo først for nylig lancerede en løsning målrettet boligforeningerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.