Artikel top billede

Rygter: Så fede bliver iPhone 5S og iOS7

Apple er på vej med nye ugaver af iPhone og iOS. Se her, hvad branchefolk tror, vi kan forvente af de nye modeller.

Inden for få måneder står Apple til at barsle med endnu en iPhone, lyder meldingen fra Wall Street Journal.

Det vil efter alt at dømme ske til sommer.

Der er endnu ingen, der med sikkerhed ved, hvordan den nye iPhone kommer til at se ud.

Men der er masser af rygter. De mest vedholdende peger i retning af de følgende muligheder:

Flere skærme

Vi har endnu ikke set en iPhone med mere end én skærm, men ifølge Brian White fra Topeka Capital Markets kan det meget vel komme nu.

"Vi tror, at Apple er ved at erkende, at det ikke virker for alle med blot én størrelse per iPhone-lancering. Det kan udvide selskabets markedsandele, hvis det tilbyder kunderne valgmuligheder," lyder det fra Brian White til Cnet.

Andre brancheanalytikere spekulerer i muligheden for, at Apple vil genopvække en ellers afdød form til smartphonen. De vil nemlig ikke udelukke muligheden for, at den kommende iPhone 5S kan blive en klap-telefon.

Lav pris

Der har i lang tid floreret rygter om, at Apple kan være på vej med en lavpris-udgave af iPhonen.

Engang stod selskabets berømte stifter, Steve Jobs, i vejen for denne kurs, da han hele tiden insisterede på den højest mulige kvalitet.

Selskabets nuværende topchef, Tim Cook, regnes imidlertid for at være en mere traditionel erhvervsmand end Steve Jobs. Det betyder, at Tim Cook sandsynligvis i langt højere grad vil gå den vej, som markedet dikterer.

Med denne logik tyder alt på, at Apple vil arbejde i retning af en billig-udgave af iPhonen, som vil være i stand til for alvor at udfordre de billigere Android-telefoner, ligesom de vil være i stand til at bane vejen ind på de store markeder i Indien og Kina, hvor de mange millioner forbrugere har færre penge til rådighed end i vesten.

Nyheder i iOS 7

Smæk på specifikationerne

Alt tyder på, at iPhone 5S vil blive en kraftkarl.

Sandsynligvis bliver der tale om 128GB hukommelse og meget høj opløsning, indbygget fingeraftryks-scanner og understøttelse af NFC (near field communication).

iOS 7

Det største spring med den kommende iPhone vil efter alt dømme blive på software-siden.

Apples styresystem, iOS, er efterhånden en smule bedaget, og konkurrenter som Samsung og Microsoft er allerede meget langt fremme med deres store mobile styresystemer.

Stort set alle brancheanalytikere forventer, at Apple har gennemheglet iOS og vil være i stand til at præsentere en helt ny og spændende udgave af styresystemet med iOS 7.

Vi ved endnu ikke, hvordan iOS 7 kommer til at se ud, men der har tidligere været meldinger fremme om, at Apples chefdesigner, Jonathan Ive, er engageret i arbejdet.

Det sigter efter et strammere, enklere og mere minimalistisk design. Det kan du læse mere om her.

Balancegangen for Apple er, at selskabet skal præsentere nye ting uden at ændre interfacet alt for dramatisk og dermed risikere, at de mange trofaste Apple-fans bliver skuffede.

Britiske Macworld mener, at Apple arbejder på avancerede løsninger til blandt andet forældrekontrol, bevægelsestyring, ansigtsgenkendelse og markant forlængelse af batteri-levetiden.

Læs også:

Nyt udseende til iOS: Skal være mere minimalistisk

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes

Apple løfter sløret for hemmelig produktudvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere