Artikel top billede

Rygter: Så fede bliver iPhone 5S og iOS7

Apple er på vej med nye ugaver af iPhone og iOS. Se her, hvad branchefolk tror, vi kan forvente af de nye modeller.

Inden for få måneder står Apple til at barsle med endnu en iPhone, lyder meldingen fra Wall Street Journal.

Det vil efter alt at dømme ske til sommer.

Der er endnu ingen, der med sikkerhed ved, hvordan den nye iPhone kommer til at se ud.

Men der er masser af rygter. De mest vedholdende peger i retning af de følgende muligheder:

Flere skærme

Vi har endnu ikke set en iPhone med mere end én skærm, men ifølge Brian White fra Topeka Capital Markets kan det meget vel komme nu.

"Vi tror, at Apple er ved at erkende, at det ikke virker for alle med blot én størrelse per iPhone-lancering. Det kan udvide selskabets markedsandele, hvis det tilbyder kunderne valgmuligheder," lyder det fra Brian White til Cnet.

Andre brancheanalytikere spekulerer i muligheden for, at Apple vil genopvække en ellers afdød form til smartphonen. De vil nemlig ikke udelukke muligheden for, at den kommende iPhone 5S kan blive en klap-telefon.

Lav pris

Der har i lang tid floreret rygter om, at Apple kan være på vej med en lavpris-udgave af iPhonen.

Engang stod selskabets berømte stifter, Steve Jobs, i vejen for denne kurs, da han hele tiden insisterede på den højest mulige kvalitet.

Selskabets nuværende topchef, Tim Cook, regnes imidlertid for at være en mere traditionel erhvervsmand end Steve Jobs. Det betyder, at Tim Cook sandsynligvis i langt højere grad vil gå den vej, som markedet dikterer.

Med denne logik tyder alt på, at Apple vil arbejde i retning af en billig-udgave af iPhonen, som vil være i stand til for alvor at udfordre de billigere Android-telefoner, ligesom de vil være i stand til at bane vejen ind på de store markeder i Indien og Kina, hvor de mange millioner forbrugere har færre penge til rådighed end i vesten.

Nyheder i iOS 7

Smæk på specifikationerne

Alt tyder på, at iPhone 5S vil blive en kraftkarl.

Sandsynligvis bliver der tale om 128GB hukommelse og meget høj opløsning, indbygget fingeraftryks-scanner og understøttelse af NFC (near field communication).

iOS 7

Det største spring med den kommende iPhone vil efter alt dømme blive på software-siden.

Apples styresystem, iOS, er efterhånden en smule bedaget, og konkurrenter som Samsung og Microsoft er allerede meget langt fremme med deres store mobile styresystemer.

Stort set alle brancheanalytikere forventer, at Apple har gennemheglet iOS og vil være i stand til at præsentere en helt ny og spændende udgave af styresystemet med iOS 7.

Vi ved endnu ikke, hvordan iOS 7 kommer til at se ud, men der har tidligere været meldinger fremme om, at Apples chefdesigner, Jonathan Ive, er engageret i arbejdet.

Det sigter efter et strammere, enklere og mere minimalistisk design. Det kan du læse mere om her.

Balancegangen for Apple er, at selskabet skal præsentere nye ting uden at ændre interfacet alt for dramatisk og dermed risikere, at de mange trofaste Apple-fans bliver skuffede.

Britiske Macworld mener, at Apple arbejder på avancerede løsninger til blandt andet forældrekontrol, bevægelsestyring, ansigtsgenkendelse og markant forlængelse af batteri-levetiden.

Læs også:

Nyt udseende til iOS: Skal være mere minimalistisk

Apple: Her er hemmeligheden bag vores design-succes

Apple løfter sløret for hemmelig produktudvikling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.