Sådan gik det: Fra hacker til topdirektør i sikkerhedsbranchen

Interview: Som knægt var han hacker og eftersøgt af FBI. I dag sidder han som teknisk chef i et at af de helt tunge sikkerhedsfirmaer. Her er historien om Marc Maiffret, der har bevæget sig hjemmevant på begge sider af loven.

Som de fleste hackere tilbragte Marc Maiffret hovedparten af sine vågne timer om natten, og af den grund var han absolut ikke et morgenmenneske.

Derfor gik der også en rum tid, før han opdagede de FBI-folk, der en tidlig morgen i slutningen af 1990'erne, luskede rundt om hans bolig.

Men da han søvndrukken slog øjnene op, var han godt klar over, at det nu var slut med at bryde ulovligt ind i flere computere.

Mødet med FBI kom til at betyde et markant vendepunkt i hans dengang 17 år lange liv, hvor han havde gjort sig mere bemærket under dæknavnene Chameleon og sn1per end som Marc Maiffret.

Hans hverdag skulle ændre sig fra at være en teenage-legeplads på den forkerte side af loven til at blive et helt nyt liv, der har bragt ham til tops i et af verdens største sikkerhedsfirmaer og indbragt ham en kåring som en af de vigtigste personer under 30 år i tidsskriftet People Magazine.

Men det var han langt fra klar over, mens han lå i sin seng den morgen.

Den gode hacker
Da Marc Maiffret var en lille dreng, var han meget fascineret af, hvordan ting fungerede.

Efter han i de tidlige teenage-år for alvor stiftede bekendtskab med computere og internettet, begyndte hans liv for alvor at ændre sig.

"Da jeg var omkring 14 år blev jeg forelsket i computeren og ikke mindst i, hvordan den virker. Det handlede om at splitte tingene ad, fordi jeg var nysgerrig, og hacking blev for mig den ultimative adskillelse af it-systemer."

"Det blev også til et adrenalin-kick," fortæller Marc Maiffret Computerworld.

Men han fortæller også, at hacking i 90'erne var anderledes end i dag.

"Jeg har hacket masser af systemer, men det handlede ikke om at stjæle penge eller informationer. Det handlede alene om, at skaffe sig adgang til systemerne. Jeg gjorde alene, fordi jeg kunne."

Mødet med FBI blev dog et vink med en meget stor vognstang om, at der skulle nye boller på suppen.

"Jeg blev heldigvis ikke dømt for mine handlinger, men det var et meget tydeligt wake up call, som jeg fik den morgen. Mit liv blev vendt på hovedet inden for få minutter."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.