Sådan gik det: Fra hacker til topdirektør i sikkerhedsbranchen

Interview: Som knægt var han hacker og eftersøgt af FBI. I dag sidder han som teknisk chef i et at af de helt tunge sikkerhedsfirmaer. Her er historien om Marc Maiffret, der har bevæget sig hjemmevant på begge sider af loven.

Som de fleste hackere tilbragte Marc Maiffret hovedparten af sine vågne timer om natten, og af den grund var han absolut ikke et morgenmenneske.

Derfor gik der også en rum tid, før han opdagede de FBI-folk, der en tidlig morgen i slutningen af 1990'erne, luskede rundt om hans bolig.

Men da han søvndrukken slog øjnene op, var han godt klar over, at det nu var slut med at bryde ulovligt ind i flere computere.

Mødet med FBI kom til at betyde et markant vendepunkt i hans dengang 17 år lange liv, hvor han havde gjort sig mere bemærket under dæknavnene Chameleon og sn1per end som Marc Maiffret.

Hans hverdag skulle ændre sig fra at være en teenage-legeplads på den forkerte side af loven til at blive et helt nyt liv, der har bragt ham til tops i et af verdens største sikkerhedsfirmaer og indbragt ham en kåring som en af de vigtigste personer under 30 år i tidsskriftet People Magazine.

Men det var han langt fra klar over, mens han lå i sin seng den morgen.

Den gode hacker
Da Marc Maiffret var en lille dreng, var han meget fascineret af, hvordan ting fungerede.

Efter han i de tidlige teenage-år for alvor stiftede bekendtskab med computere og internettet, begyndte hans liv for alvor at ændre sig.

"Da jeg var omkring 14 år blev jeg forelsket i computeren og ikke mindst i, hvordan den virker. Det handlede om at splitte tingene ad, fordi jeg var nysgerrig, og hacking blev for mig den ultimative adskillelse af it-systemer."

"Det blev også til et adrenalin-kick," fortæller Marc Maiffret Computerworld.

Men han fortæller også, at hacking i 90'erne var anderledes end i dag.

"Jeg har hacket masser af systemer, men det handlede ikke om at stjæle penge eller informationer. Det handlede alene om, at skaffe sig adgang til systemerne. Jeg gjorde alene, fordi jeg kunne."

Mødet med FBI blev dog et vink med en meget stor vognstang om, at der skulle nye boller på suppen.

"Jeg blev heldigvis ikke dømt for mine handlinger, men det var et meget tydeligt wake up call, som jeg fik den morgen. Mit liv blev vendt på hovedet inden for få minutter."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.