Artikel top billede

Politi anholder hemmelig chef for verdenskendt hackergruppe

Tophacker på blot 24 år anholdt.

Australsk politi har anholdt en 24-årig hacker, der betegner sig selv som leder af den berygtede hackergruppe LulzSec.

Gruppen har vakt international opsigt med sin mange dygtig orkestrerede hacker-angreb, der blandt andet har ramt Sony, CIA, Visa, MasterCard, PayPal, det amerikanske senat, Apple-producenten Foxconn og en række andre.

Også et af de store it-sikkerhedsselskaber, Panda Security, er blevet ramt af hacktivisterne, efter en af selskabets medarbejdere skrev et kritisk blog-indlæg om netop LulzSec. Det kan du læse mere om her.

Anholdelsen af den 24-årige leder af hacker-gruppen sker blot to uger efter, at tre medlemmer af gruppen i en britisk retssag har erklæret sig skyldige i en række angreb mod blandt andet den britiske sundhedsstyrelse og en række britiske medier.

Du kan læse mere om deres tilknytning til Anonymous her: Derfor vil Anonymous fortsætte trods anholdelser.

Massevis af kendte angreb

LulzSec-gruppen dukkede op på den internationale hacker-scene i 2011.

Gruppen hackede blandt andet Visa, MasterCard og PayPal kort tid efter, at selskaberne havde afvist at håndtere støttebidrag til WikiLeaks.

Efter 50 dages intens aktivitet meddelte LulzSec pludselig forrige sommer, at gruppen forlod hackerverdenen, fordi 'tiden var inde.'

I marts 2012 anholdte FBI adskillige medlemmer af både LulzSec og Anonymous - heriblandt den tidligere leder, Hector Xavier Monsegur, der havde hacker-navnet Sabu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.