Artikel top billede

Skærmdump fra et tidligere nedbrud.

Stort offentligt site på benene igen: Tre it-firmaer på opgaven

Tre firmaer var med til at finde og løse problem hos CVR.dk, der har været ramt af dagevis med data-lammelse.

Erhvervsdatabasen cvr.dk var i sidste uge ramt af data-problemer, hvor man simpelthen ikke kunne opdatere data i systemet.

Dengang forklarede Erhvervsstyrelsen, der står bag cvr.dk, at man ikke havde identificeret fejlen, men at et "bagvedliggende system" angiveligt drillede.

Men nu er fejlen fundet. Problemerne er løst og systemet kører igen, som det skal.

"Ja, vi fjerner beskeder om driftsforstyrrelser, så snart de ikke længere er aktuelle," forklarer specialkonsulent Dan Lings fra Erhvervsstyrelsen.

Netværksfejl

Hvad var problemet?

"Kommunikationen med bagvedliggende systemer var ramt af efterfølger fra en netværksfejl," lyder det i et skriftligt svar til Computerworld.

Ifølge specialkonsulentet Dan Lings fik Erhvervsstyrelsen løst problemerne "i fællesskab med relevante parter".

Ved en tidligere lejlighed i slutningen af 2012 var cvr.dk også i problemer.

Dengang var der også bøvl med "bagvedliggende systemer", og man brugte flere dage på at finde og løse fejlen.

Læs mere om den cvr-historie her.

Iøvrigt blev leverandøren KMD og den statslige styrelse, Statens It, dengang nævnt i forbindelse med løsningen af de forskellige problemer.

Imidlertid er det helt andre it-virksomheder, der er inde over at identificere og løse problemerne denne gang, oplyser styrelsen.

Disse tre firmaer hjalp til

Ifølge specialkonsulent Dan Lings fra Erhvervsstyrelsen var flere it-firmaer nemlig i ilden for at få bugt med sidste uges problemer.

Hvilke forskellige leverandører har været involveret? Og hvad er navnene på dem?

"I et glimrende samarbejde med IBM, Nine Consult og Visma Sirius fik vi løst problemet," oplyser Dan Lings. 

I forhold til hvem, der i givet fald bærer ansvaret for fejlen, oplyser styrelsen:

"Der er iværksat en RCA (Root cause analysis, red.), der skal søge at klarlægge årsagen til problemerne.".

Endelig oplyser Dan Lings vedrørende et spørgsmål om hvorvidt der har været bodsbetaling i forhold til flere tilfældige af bøvl det seneste års tid:

"Der har ikke været bodsbetaling i forhold til CVR.dk og bagvedliggende systemer det sidste års tid".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.