Artikel top billede

Derfor har det taget styrelse 10 dage at rette nedbrud

Erhvervsstyrelsen kæmper efter nedbrud på mere end 10 dage. Løsningen er på vej. Men styrelsen aner ikke, hvad der er sket.

Læs også: Centralt dansk register ramt af database-kollaps.

Erhvervsstyrelsen har i mere end 10 dage ikke kunnet opdatere virksomhedsændringer i cvr-registeret efter et databasenedbrud hos en leverandør. Det kan du læse mere om her.

"Det skyldes tekniske problemer med at genskabe de såkaldte materialized views, der henviser til databaserne i det centrale virksomhedsregister, så man hurtigt kan tilgå informationerne fra eksempelvis cvr.dk," fortæller Morten Kildevang, der er teamleder hos Erhvervsstyrelsen.

"Grunden til at vi ikke kan opdatere er, at vi har haft nogle tekniske problemer med nogle materialized views, som har haft nogle problemer med at blive opdateret," siger han.

"Vi har en lang række databaser, hvor der ligger CVR-information. Omkring 13. november havde vi et nedbrud på vores CVR-database, og det betød, at vi skulle lave nogle genetableringer af den. Og det er følgerne af dette, vi ser i dag."

Nedbrud hos leverandør

Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen ikke selv har noget udstyr, hvorfor nedbruddet skete hos en leverandør.

Han forklarer, at Erhvervsstyrelsen har et ret komplekst leverandørlandskab, og at nedbruddet skete på udstyr, der befinder sig hos KMD, hvor data befinder sig.

Det er ifølge Morten Kildevang genindlæsningen af data, som har udfordret Erhvervsstyrelsen og leverandøren siden 13. november.

"Det er et problem, som vi har fundet, og de er så ved at reetablere de forbindelser, der ligger ned til de her materialized views. Der var nogle værdisæt, der drillede," siger han.

Back up kørt ind

Det betyder, at KMD sammen med Erhvervsstyrelsen fint har kunnet køre backuppen ind igen, og data er også fuldt funktionsdygtig.

Men udenfor databasen skal de fejlramte materialized views ifølge Morten Kildevang fyldes op, inden man kan begynde "at suge på dem", som han kalder det.

"De er ved at blive genskabt nu. Og så håber vi, at de er klar en gang i starten af denne uge. Lige nu er vi ved at kvalitetssikre data," siger han.

Komplicerede fejl, som kan være svære at finde

Læs også: Centralt dansk register ramt af database-kollaps.

Morten Kildevang kan ikke umiddelbart sige, hvorfor det foreløbig har taget 10 dage. Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen har fejlsøgt en del.

"Det er nogle meget komplicerede fejl, som kan være svære at finde," siger Morten Kildevang.

Han fortæller, at det er en del af Erhvervsstyrelsens restore proces at teste tilbagekørsel af backups, og at det plejer at virke, og øvelsen er den del af styrelsens beredskabsplan.

"Man tester sådan noget her minimum en gang om året," fortæller han.

Samtidig peger han på, at Erhvervsstyrelsen ikke har skiftet teknologi i den seneste tid.

Styrelsen har benyttet konstruktionen i adskillige år, uden at der er sket databasesammenbrud på denne måde.

Ukendt årsag til problemer

Mens Erhvervsstyrelsen, ifølge Morten Kildevang ved præcis hvad, der er gået galt efter nedbruddet, er det mere uklart, hvorfor det gik galt.

Dermed er årsagen til 10 dages manglende opdateringer altså fortsat ukendt.

Han fortæller, at Erhvervsstyrelsen foreløbig har koncentreret sig om at få servicen i luften igen ved at finde og rette fejlen.

"Og så kigger vi på, hvorfor det er gået galt bagefter. Det er data, der er vores prioritet lige i øjeblikket," siger han til Computerworld.

Læs også: Centralt dansk register ramt af database-kollaps.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.