Artikel top billede

Så meget bliver man overvåget i USA

I forbindelse med Boston-terroren løfter en tidligere FBI-agent nu sløret for, hvor meget amerikanerne bliver overvåget.

Det er ikke kun i Danmark, at logningsdebatten af teleoplysninger og statslig overvågning er et yderst følsomt emne.

I USA er lognings-diskussionen blevet aktuel igen efter terrorangrebet under Boston Maraton, der for nyligt kostede tre mennesker livet.

For mens det ligger klart, at gerningsmændene er to tjetjenske brødre, er den offentlige opmærksomhed nu rettet mod spørgsmålet om, hvor meget den ældste brors kone, der nu er enke, vidste om det forestående angreb.

Ifølge flere uofficielle regeringskilder forfølger politiet lige nu det spor ved at se på telefonopkald mellem terroristen og konen både før og efter angrebet for at afgøre, om hun vidste, hvad der skulle ske, eller måske endda selv aktivt deltog i planlægningen.

Det skriver The Guardian.

"Vi har metoder"

I den forbindelse blev en tidligere FBI-agent, Tim Clemente, inviteret med i et CNN-program, hvor han blev bedt om at svare på, om det på nogen måde er muligt at finde ud af, hvad der er blevet sagt i telefonen mellem de to parter.

"For det kan da ikke være muligt, vel?" spørger værten.

"Jo, det er muligt. Vi har uden tvivl metoder til at finde ud af, præcis hvad der er blevet sagt i samtalen. Det er ikke nødvendigvis noget, som FBI vil fortælle om i retten, men det kan hjælpe til at lede efterforskningen og/eller lede udspørgningen af hende," fortæller FBI-agenten for åben skærm.

Da værten spørger, om det virkelig kan passe, lyder svaret:

"Velkommen til Amerika. Al indholdet bliver logget, mens vi taler, uanset om vi ved det eller kan lide det eller ej."

Aftenen efter blev FBI-agenten igen kaldt i studiet, hvor han gentog ordene fra aftenen før og tilføjede udtrykkeligt, at al digital kommunikation bliver logget og vil, hvis nødvendigt, kunne findes frem til regeringens brug.

Med al kommunikation mener han alt fra telefonopkald, emails, online chats og så videre.

Uhindret adgang til teledata

Det er ikke første gang, en person indikerer en sådan grad af overvågning.

Mark Klein, en tidligere ingeniør fra AT&T har tidligere fortalt, hvordan den amerikanske telegigant har bygget et netværk, der giver de amerikanske sikkerhedsmyndigheder uhindret adgang til alle teleselskabets kunder.

Og i modsætning til sikkerhedsmyndighedernes fortælling om, at det drejer sig om at have styr på potentielle terrorister i udlandet, var en stor del af den loggede data, der blev sendt videre til sikkerhedsmyndighederne, af hjemlig karakter, fortalte han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere