Artikel top billede

Så meget bliver man overvåget i USA

I forbindelse med Boston-terroren løfter en tidligere FBI-agent nu sløret for, hvor meget amerikanerne bliver overvåget.

Det er ikke kun i Danmark, at logningsdebatten af teleoplysninger og statslig overvågning er et yderst følsomt emne.

I USA er lognings-diskussionen blevet aktuel igen efter terrorangrebet under Boston Maraton, der for nyligt kostede tre mennesker livet.

For mens det ligger klart, at gerningsmændene er to tjetjenske brødre, er den offentlige opmærksomhed nu rettet mod spørgsmålet om, hvor meget den ældste brors kone, der nu er enke, vidste om det forestående angreb.

Ifølge flere uofficielle regeringskilder forfølger politiet lige nu det spor ved at se på telefonopkald mellem terroristen og konen både før og efter angrebet for at afgøre, om hun vidste, hvad der skulle ske, eller måske endda selv aktivt deltog i planlægningen.

Det skriver The Guardian.

"Vi har metoder"

I den forbindelse blev en tidligere FBI-agent, Tim Clemente, inviteret med i et CNN-program, hvor han blev bedt om at svare på, om det på nogen måde er muligt at finde ud af, hvad der er blevet sagt i telefonen mellem de to parter.

"For det kan da ikke være muligt, vel?" spørger værten.

"Jo, det er muligt. Vi har uden tvivl metoder til at finde ud af, præcis hvad der er blevet sagt i samtalen. Det er ikke nødvendigvis noget, som FBI vil fortælle om i retten, men det kan hjælpe til at lede efterforskningen og/eller lede udspørgningen af hende," fortæller FBI-agenten for åben skærm.

Da værten spørger, om det virkelig kan passe, lyder svaret:

"Velkommen til Amerika. Al indholdet bliver logget, mens vi taler, uanset om vi ved det eller kan lide det eller ej."

Aftenen efter blev FBI-agenten igen kaldt i studiet, hvor han gentog ordene fra aftenen før og tilføjede udtrykkeligt, at al digital kommunikation bliver logget og vil, hvis nødvendigt, kunne findes frem til regeringens brug.

Med al kommunikation mener han alt fra telefonopkald, emails, online chats og så videre.

Uhindret adgang til teledata

Det er ikke første gang, en person indikerer en sådan grad af overvågning.

Mark Klein, en tidligere ingeniør fra AT&T har tidligere fortalt, hvordan den amerikanske telegigant har bygget et netværk, der giver de amerikanske sikkerhedsmyndigheder uhindret adgang til alle teleselskabets kunder.

Og i modsætning til sikkerhedsmyndighedernes fortælling om, at det drejer sig om at have styr på potentielle terrorister i udlandet, var en stor del af den loggede data, der blev sendt videre til sikkerhedsmyndighederne, af hjemlig karakter, fortalte han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere