Artikel top billede

Den administrerende direktør hos IBM Danmark, Lars Mikkelgaard-Jensen, sendte mandag i sidste uge en mail ud om fyringsrunden, hvis omfang er mørklagt.

Sådan fyrede IBM danske ansatte

Fyringsrunden hos IBM i Danmark fulgte en nøje tilrettelagt drejebog fra den første mail fra firmaets topchef til de fyrede medarbejderes genplaceringssamtaler.

Fyringer er altid slemme, men når det skal være, så mener talsmanden for Finansforbundet og formanden for personaleforeningen hos IBM, Oluf Nielsen, at det er foregået efter bogen hos IBM i Danmark.

"Fyringer er altid forfærdelige, men vi må sige, at vi har fået vores ønsker igennem omkring fratrædelsesordninger," siger han.

Han oplyser, at det er de samme vilkår som ved sidste års fyringsrunde.

Læs mere om den her.

Oluf Nielsen oplyser videre, at IBM og fagforbundene har aftalt ikke at oplyse antallet af fyrede medlemmer.

Mail fra topchef

Det hele startede for cirka fem ugers tid siden med varslinger.

I mandags udgik så en mail fra IBM Danmarks administrerende direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, hvor det blev beskrevet, at om onsdagen skulle alle møde ind om morgenen på arbejdspladsen.

"Onsdag blev de udvalgte så kaldt ind til afskedigelsessamtale," forklarer Oluf Nielsen.

De blev alle tilbudt genplaceringsrådgivning og samtale hos et firma, ligesom de blev tilbudt en samtale med et fagforbund.

"Det tog langt de fleste imod," siger Oluf Nielsen

Han glæder sig især over, at der nu fokuseres på genplacering.

"Det er vigtigt, at de afskedigede får hjælp til at finde noget nyt," udtaler han.

IBM i Danmark har en omsætning på over syv milliarder kroner. Og for første gang i flere år har selskabet leveret et overskud på bundlinjen.

1.500 IBM-stillinger væk

Igennem årene er selskabets antal ansatte skrumpet gevaldigt.

På fire år er antallet således blevet skåret med cirka 1.500 stillinger hos IBM Danmark.

Således havde IBM Danmark i år 2008 4.740 ansatte, mens det tilsvarende tal fra regnskabet i 2012 er nede på 3.231 ansatte.

Sidste år fyrede IBM cirka 170 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her.

IBM har ikke ønsket at kommentere artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere