Artikel top billede

Ny C5 skaber jubel blandt toppartnere

En stribe håndplukkede it-forhandlere har i næsten et år kendt til Microsofts planer om at udfase den nuværende udgave af økonomisystemet Dynamics C5. De mindre heldige står nu over for store udfordringer.

Nyheden om, at Microsoft udskifter hjertet i det oprindeligt danske økonomisystem Dynamics C5 får en nærmest overstrømmende modtagelse blandt de forhandlere, som er udset til at skulle gå forrest i transformationen af det populære økonomisystem.

Microsoft annoncerede tidligere i dag, at man fra næste måned frigiver en ny version af C5, som er bygget på en kerne af en anden dansk it-succes, Dynamics NAV - det oprindelige Navision.

I forhold til NAV er den nye C5 født uden en række af de funktionaliteter, som ligger i NAV. Men den NAV-motor, som fremover kommer til at snurre i maven på den nye C5, åbner til gengæld for, at C5-forhandlerne kan integrere deres løsninger med en række af Microsofts andre produkter indenfor cloud og anden business-software.

"De nuværende C5-kunder er et fantastisk interessant kundesegment"

Rent forretningsmæssigt er det allermest interessante måske, at forhandlerne i kraft af den fælles platform mellem C5 og NAV nu kan holde fast på kunder med vokseværk, som får behov for at skifte fra C5 til NAV.

"De nuværende C5-kunder er et fantastisk interessant kundesegment. Hvis kunderne vækster deres virksomhed, kan vi med den nye C5 følge dem over til egentlige NAV-løsninger, fordi C5 nu fundamentalt set kommer til at køre på samme teknologistak. Desuden får de adgang til en række online services, som er knyttet til NAV-platformen. Både vi og Microsoft mener, at det er den vej, kunderne skal," siger direktør Niels Elbek fra århusianske Elbek & Vejrup.

Ligesom flere andre C5-forhandlere har Elbek & Vejrup bidraget med råd og dåd undervejs i forløbet frem til dagens annoncering.

"Jeg synes, jeg har kunnet se det her i krystalkuglen de sidste fem år. Men det var først for et par år siden, at Microsoft selv blev klar over, at de skulle den vej med C5. Og de konkrete planer har vi kendt til det seneste års tid," siger han.

Men det bliver dyrt

Også hos C5-forhandleren IT-Effect i Silkeborg er der tilfredshed med Microsofts træk.

"Det er et ønske, vi længe har haft, og vi har da presset på for, at der kunne komme en afklaring. Det har længe været almindelig kendt, at C5-versionen på et eller andet tidspunkt ville løbe ud. Så er det godt, at der nu endelig er lagt en plan. Så vi hilser det velkommen," siger direktør i IT-Effect Kim Friis.

Hos landets pt. største C5-forhandler Inventio i Herlev ved København har man også kendt til Microsofts planer gennem et længere stykke tid.

Direktør Thomas Klavsen forventer, at mange af de større C5-kunder ret hurtigt vil konvertere til NAV. Men han peger samtidig på, at der ligger en stor opgave i at omskole konsulenter og teknikere fra C5- til NAV-platformen. Og så skal de eksisterende C5-kunder også passes.

"Teknologisk er det her landet helt rigtigt"

"Vi har i mange år råbt op om, at vi ønskede en nyere teknologi i C5. Så det er helt grundlæggende fornuftigt, men kræver naturligvis noget intern uddannelse. Det giver en masse arbejde. Men så har vi jo også rigtig mange kunder på den ældre version, som vi skal passe," siger Thomas Klavsen.

De tre forhandlere roser også Microsoft for at have lyttet til sine forhandlere undervejs i udviklingen af den nye version af C5.

"Microsoft har undervejs været meget lydhøre og søgt råd hos forhandlerne. Den endelige model for, hvilke funktionaliteter der kommer med i den nye C5 er naturligvis ikke blevet præcis, som jeg kunne ønske mig, men teknologisk er det her landet helt rigtigt, så kunderne får meget lettere ved at gå over til en full blown NAV, når de er vokset til en vis størrelse," siger direktør Niels Elbek.

Elbek & Vejrup ejer også en del af forhandlersamarbejdet C5 PartnerGruppen. Her har man alene det seneste halve år haft mellem 30 og 40 teknikere og konsulenter på skolebænken, så de står klar til at servicere kunderne på den nye platform.

IT-Effects Kim Friis erkender dog, at omstillingen er en stor udfordring for de mange mindre C5-forhandlere.

"Det er jo nye udviklingsværkstøjer og nye måder at tænke på. Bare det at gå fra at udvikle inde i en DOS-applikation til at man nu skal ud i et andet sprog og et rigtigt Microsoft-miljø. Alle dine udviklere og konsulenter skal omskoles. Det er dyrt. Og de konsulenter kan jo ikke fakturere, så længe de sidder og skal lære noget nyt. Så for de små forhandlere er man i den grad udfordret," siger Kim Friis.

Læs også:

Microsoft skrotter dansk it-klassiker

Forhandlere tror ikke længere på C5

25 år med Navision
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Finn Krusholm stopper som topchef for Apps People og skal stå i spidsen for nyt dansk sikkerhedsfirma: "Jeg er gået fra at tabe alt til at skabe en fremadstormende virksomhed"
Interview: Nu skal Finn Krusholm indtage rollen som topchef i virksomhed Tricent Security Group, og dermed bliver det farvel til rollen som topchef Apps People, hvor han dog vil fortsætte som hovedaktionær.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.