Ny C5 skaber jubel blandt toppartnere

En stribe håndplukkede it-forhandlere har i næsten et år kendt til Microsofts planer om at udfase den nuværende udgave af økonomisystemet Dynamics C5. De mindre heldige står nu over for store udfordringer.

Nyheden om, at Microsoft udskifter hjertet i det oprindeligt danske økonomisystem Dynamics C5 får en nærmest overstrømmende modtagelse blandt de forhandlere, som er udset til at skulle gå forrest i transformationen af det populære økonomisystem.

Microsoft annoncerede tidligere i dag, at man fra næste måned frigiver en ny version af C5, som er bygget på en kerne af en anden dansk it-succes, Dynamics NAV - det oprindelige Navision.

I forhold til NAV er den nye C5 født uden en række af de funktionaliteter, som ligger i NAV. Men den NAV-motor, som fremover kommer til at snurre i maven på den nye C5, åbner til gengæld for, at C5-forhandlerne kan integrere deres løsninger med en række af Microsofts andre produkter indenfor cloud og anden business-software.
"De nuværende C5-kunder er et fantastisk interessant kundesegment"

Rent forretningsmæssigt er det allermest interessante måske, at forhandlerne i kraft af den fælles platform mellem C5 og NAV nu kan holde fast på kunder med vokseværk, som får behov for at skifte fra C5 til NAV.

"De nuværende C5-kunder er et fantastisk interessant kundesegment. Hvis kunderne vækster deres virksomhed, kan vi med den nye C5 følge dem over til egentlige NAV-løsninger, fordi C5 nu fundamentalt set kommer til at køre på samme teknologistak. Desuden får de adgang til en række online services, som er knyttet til NAV-platformen. Både vi og Microsoft mener, at det er den vej, kunderne skal," siger direktør Niels Elbek fra århusianske Elbek & Vejrup.

Ligesom flere andre C5-forhandlere har Elbek & Vejrup bidraget med råd og dåd undervejs i forløbet frem til dagens annoncering.

"Jeg synes, jeg har kunnet se det her i krystalkuglen de sidste fem år. Men det var først for et par år siden, at Microsoft selv blev klar over, at de skulle den vej med C5. Og de konkrete planer har vi kendt til det seneste års tid," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.