Artikel top billede

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Revisionsgiganten KPMG, der har rådgivet it-dansker i Dubai om skatteforhold, vil ikke forholde sig til de råd, som it-manden giver om at "slippe for skat".

De råd til at slippe for at betale skat i Danmark, som it-manden Magnus Kjøller kommer med fra sit nye hjem i Dubai, er ikke nogle, som revisionsselskabet KPMG vil blåstemple.

Magnus Kjøller står blandt andet bag den tidligere omdiskuterede tjeneste pointshop.dk.

"Vi synes, at det er meget forkert, at KPMG her indgår i en sammenhæng, hvor vi er associeret med det at "slippe for skat", som også kan give indtryk af at "snyde i skat"," udtaler presse- og kommunikationschef Michael Basland fra KPMG om det blogindlæg, hvor Magnus Kjøller selv skriver, at han har fået rådgivning fra netop KPMG.

"Det fremgår tydeligt af siden, at KPMG ikke er ansvarlig for indholdet, og det kan derfor også virke forkert, hvis vi skulle forsøge at "censurere" en blog som denne," understreger Michael Basland.

"Vi forholder os dermed ikke til, om det er korrekte oplysninger, hvad der er fakta og holdning, eller om det er gode råd," udtaler Michael Basland.

Normalt forretningsområde

Afslutningsvis oplyser han, adspurgt herom, at KPMG's omsætning på forretningsområdet "Tax" i 2012 var på 301 millioner kroner.

KPMG's samlede omsætning på skatterådgivning var i 2012 på 349 millioner kroner, da der er omsætning fra anden skatterådgivning, for eksempel i forbindelse med køb og salg af virksomheder, som indgår i øvrige forretningssegmenter, lyder det videre.

En del af denne omsætning vedrører person- og erhvervsbeskatning, men andelen oplyses ikke af konkurrencehensyn.

"Vi rådgiver blandt andet om planlægning og håndtering af ind- og udstationering, valg af personalegoder og optimale lønpakker, skatteberegninger, selvangivelser, optionsprogrammer og ansættelsesskat," udtaler han.

KPMG's kunder tæller både store internationale virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende, privatpersoner, hovedaktionærer og udstationerede medarbejdere.

Efter at Computerworld publicerede artiklerne, har Magnus Kjøller valgt at fjerne KPMG's navn fra blogindlægget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”