Artikel top billede

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Revisionsgiganten KPMG, der har rådgivet it-dansker i Dubai om skatteforhold, vil ikke forholde sig til de råd, som it-manden giver om at "slippe for skat".

De råd til at slippe for at betale skat i Danmark, som it-manden Magnus Kjøller kommer med fra sit nye hjem i Dubai, er ikke nogle, som revisionsselskabet KPMG vil blåstemple.

Magnus Kjøller står blandt andet bag den tidligere omdiskuterede tjeneste pointshop.dk.

"Vi synes, at det er meget forkert, at KPMG her indgår i en sammenhæng, hvor vi er associeret med det at "slippe for skat", som også kan give indtryk af at "snyde i skat"," udtaler presse- og kommunikationschef Michael Basland fra KPMG om det blogindlæg, hvor Magnus Kjøller selv skriver, at han har fået rådgivning fra netop KPMG.

"Det fremgår tydeligt af siden, at KPMG ikke er ansvarlig for indholdet, og det kan derfor også virke forkert, hvis vi skulle forsøge at "censurere" en blog som denne," understreger Michael Basland.

"Vi forholder os dermed ikke til, om det er korrekte oplysninger, hvad der er fakta og holdning, eller om det er gode råd," udtaler Michael Basland.

Normalt forretningsområde

Afslutningsvis oplyser han, adspurgt herom, at KPMG's omsætning på forretningsområdet "Tax" i 2012 var på 301 millioner kroner.

KPMG's samlede omsætning på skatterådgivning var i 2012 på 349 millioner kroner, da der er omsætning fra anden skatterådgivning, for eksempel i forbindelse med køb og salg af virksomheder, som indgår i øvrige forretningssegmenter, lyder det videre.

En del af denne omsætning vedrører person- og erhvervsbeskatning, men andelen oplyses ikke af konkurrencehensyn.

"Vi rådgiver blandt andet om planlægning og håndtering af ind- og udstationering, valg af personalegoder og optimale lønpakker, skatteberegninger, selvangivelser, optionsprogrammer og ansættelsesskat," udtaler han.

KPMG's kunder tæller både store internationale virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende, privatpersoner, hovedaktionærer og udstationerede medarbejdere.

Efter at Computerworld publicerede artiklerne, har Magnus Kjøller valgt at fjerne KPMG's navn fra blogindlægget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere