Artikel top billede

KPMG om it-mands skattetricks: "Det er ikke vores råd"

Revisionsgiganten KPMG, der har rådgivet it-dansker i Dubai om skatteforhold, vil ikke forholde sig til de råd, som it-manden giver om at "slippe for skat".

De råd til at slippe for at betale skat i Danmark, som it-manden Magnus Kjøller kommer med fra sit nye hjem i Dubai, er ikke nogle, som revisionsselskabet KPMG vil blåstemple.

Magnus Kjøller står blandt andet bag den tidligere omdiskuterede tjeneste pointshop.dk.

"Vi synes, at det er meget forkert, at KPMG her indgår i en sammenhæng, hvor vi er associeret med det at "slippe for skat", som også kan give indtryk af at "snyde i skat"," udtaler presse- og kommunikationschef Michael Basland fra KPMG om det blogindlæg, hvor Magnus Kjøller selv skriver, at han har fået rådgivning fra netop KPMG.

"Det fremgår tydeligt af siden, at KPMG ikke er ansvarlig for indholdet, og det kan derfor også virke forkert, hvis vi skulle forsøge at "censurere" en blog som denne," understreger Michael Basland.

"Vi forholder os dermed ikke til, om det er korrekte oplysninger, hvad der er fakta og holdning, eller om det er gode råd," udtaler Michael Basland.

Normalt forretningsområde

Afslutningsvis oplyser han, adspurgt herom, at KPMG's omsætning på forretningsområdet "Tax" i 2012 var på 301 millioner kroner.

KPMG's samlede omsætning på skatterådgivning var i 2012 på 349 millioner kroner, da der er omsætning fra anden skatterådgivning, for eksempel i forbindelse med køb og salg af virksomheder, som indgår i øvrige forretningssegmenter, lyder det videre.

En del af denne omsætning vedrører person- og erhvervsbeskatning, men andelen oplyses ikke af konkurrencehensyn.

"Vi rådgiver blandt andet om planlægning og håndtering af ind- og udstationering, valg af personalegoder og optimale lønpakker, skatteberegninger, selvangivelser, optionsprogrammer og ansættelsesskat," udtaler han.

KPMG's kunder tæller både store internationale virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende, privatpersoner, hovedaktionærer og udstationerede medarbejdere.

Efter at Computerworld publicerede artiklerne, har Magnus Kjøller valgt at fjerne KPMG's navn fra blogindlægget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere