Artikel top billede

Før du flytter til Office 365 og Google Apps: Det skal du huske

Stadig flere danske virksomheder vælger at gå i skyen med Office 365 og Google Apps. Her er et par råd til, hvad man skal huske på, inden man tager springet

En lang række danske virksomheder har over de seneste år valgt at skifte lokale mailservere ud med en cloud-baseret løsning, ligesom stadig flere også har kig på, om det giver mening at rykke selve kontorpakken ud i skyen.

Mange træffer denne beslutning, fordi man dermed i princippet hverken skal bekymre sig om drift eller vedligehold af it-løsningen.

Men man bør huske på, at den fordel ikke er det eneste, man skal fokusere på, skriver CIO-rådgiver i Forrester, TJ Keitt, i et blogindlæg, hvor han fortæller om de samtaler, han har haft med kunder af Office 365 og Google Apps.

"Et ord, der ofte dukkede op i disse samtaler, var 'enkelt.' Som i "Vi forventer, at vi ved at flytte til [Google Apps eller Office 365] vil simplificere vores [omkostninger, it-ledelse, brugeroplevelse etc.]"

Men TJ Keitt forklarer, at der er et "men" i forhold til indfrielsen af disse forventninger:

"Enkelhed i disse miljøer har en omkostning. Virksomheder og it-ledere skal være sikre på, at de er villige til at betale som en betingelse for at få fordelene ved skyen," skriver han i sit indlæg.

Forrester-rådgiveren peger blandt andet på følgende problemstillinger:

1) Selve kontraktdelen bliver mere enkel - hvis du kan leve med standardaftalen.

"Disse spillere er i stand til at levere meget effektive services til lave omkostninger, fordi de ikke tillader en masse afvigelse fra standard service-aftalen."

2) Løsningerne er lette at implementere - hvis du er villig til at bryde med fortiden.

"Mange af de succesfulde udrulninger af Google Apps og Office 365, som vi har studeret, har et fællestræk: It-ledere besluttede ikke at flytte flere års indhold over på disse services."

3) Løsningerne gør det let at køre en collaboration-infrastruktur - hvis du ikke har brug for en masse tilpasninger og integration til on-premise.

"Mange SharePoint Online-kunder fortæller os, at de fortsat vedligeholder on-premise Sharepoint, fordi cloud-miljøet ikke kan rumme deres tilpassede integreringer, applikationer og workflows," skriver TJ Keitt fra Forrester.

Dette bør du også huske på

Desuden skriver TJ Keitt, at det er meget muligt, at cloud-løsningerne kan gøre brugeroplevelsen mere enkel, men at det kræver, at du kan overbevise medarbejderne om, at ændringerne er det hele værd - hvilket kræver en del i forhold til change management.

Læs hele hans indlæg her.

Hvis du skulle beslutte dig for at satse på en cloud-løsning, kan du med fordel starte forberedelserne ved at læse vores guide:

Trin for trin: Sådan migrerer du til en cloud-løsning

Stadig flere vælger cloud

En opgørelse fra Gartner har vist, at otte procent af det totale marked for kontor-software i dag er cloud-løsninger.

Cloud-delen svarer rundt regnet til 50 millioner virksomhedsbrugere, der kører eksempelvis e-mail, kalender og kontor-applikationer som en online-service.

Gartner vurderer samtidig, at vi står på tærsklen til et større skift, så cloud-andelen vil være steget til 33 procent i 2017 og 60 procent i 2022.

Det er primært Office 365, der har vundet indpas herhjemme indtil videre. 

Blandt de store kunder her i landet finder man i dag blandt andre ISS, B&O, SuperGros, Fredericia Kommune, A.P. Møller - Mærsk, Dong Energy, Coloplast og Konica Minolta.

Vi har også tidligere bragt interviews med CIO'erne i Svendborg Kommune, Grundfos og Chr. Hansen, der alle har valgt at skifte til Microsofts cloud-løsning.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også

Så mange kører email og kontorpakker fra nettet

Trin for trin: Sådan migrerer du til en cloud-løsning

Google trækker nyt våben med gratis kontorpakke

Derfor har Google det svært mod Microsoft i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.