Artikel top billede

Bærbar har 33 timers batteritid og James Bond-knap (til hardwaren)

Nye business-bærbare fra HP i et slankt og let design skal vinde hjerter hos både brugere og it-afdelinger. Samtidig lover topmodellen op til 33 timers drift på en opladning.

Barcelona: De smiler stolt, HP-cheferne som står på scenen foran de knap 150 pressefolk fra hele verden til HP's efterårs-lancering i Barcelona.

Og smilene bliver endnu større, da de hiver nye professionelle bærbare, tablets og print-produkter frem.

"The new style of IT" er årets slogan, og det gentages igen og igen af de skiftende HP-folk, som tripper rundt på den lille scene, mens de roser produkterne.

Den nye stil slår først og fremmest igennem i topmodellerne i 800-serien. For HP har droppet dvd-drevet og gjort maskinerne 40 procent tyndere og 28 procent lettere - kort sagt transformeret den traditionelle firma-bærbare til en ultrabook.

En ultrabook som, med et ekstra batteri monteret på undersiden, kan køre i op til 33 timer på en opladning.

Da jeg senere taler med HP's europæiske chef for professionelle pc'ere, hollænderen Gerhard var der Gijp, er han dog hurtig til at understrege, at selv om den nye 800-serie nu i højere grad ligner de slanke forbruger-bærbare, så er en professionel bærbar en noget anden konstruktion.

"Forskellen mellem vores professionelle bærbare og dem til privatmarkedet ligger i mængden af test, vi udfører på produktet for at sikre maksimal holdbarhed. Samtidig skal der fortsat være VGA, dock-mulighed, Ethernet-port og en mat skærm på en professionel bærbar pc," siger Gerhard var der Gijp.

Let design og blød overflade

Tilbage på scenen lægger HP vægt på, at selv om de prøver at imødekomme ønskerne om at lave professionelle bærbare lige så tynde og lette som forbruger-produkterne, så havde de it-afdelingen i tankerne, da de designede både den nye 800- og 600-serie.

Først og fremmest kan hele bunden, med et tryk på en enkelt knap, åbnes op. Det giver umiddelbart adgang til harddisk/ssd, ram-pladserne, Wi-Fi-kortet samt batteriet.

En funktion som HP-folkene er svært begejstrede for, men som nok vil give en del hævede øjenbryn i it-afdelinger over den lette adgang til indmaden.

Under alle omstændigheder vil indpakningen nok vække større begejstring end indersiden. For HP's 800-serie er konstrueret af magnesium og har samtidig en blød læderlignende-overflade på skærmlåget.

Ifølge HP består overfladen af i alt fire lag, som tilsammen giver den bløde og næsen ridsefrie (vi prøvede ihærdigt med en negl) overflade. Lignende overflader har vi tidligere set på Googles Nexus 7 tablet.

Som altid med professionelle produkter kan modellerne konfigureres. 800-serien leveres dog kun med Intel-processorer, men de billigere 600- og 400-serie også leveres med processorer fra AMD.

Modellerne leveres i skærmstørrelser på 12,5", 14" og 15,6".

Tidligere års erfaring har i øvrigt lært HP, at de dyrere full HD skærme især bestilles i Norden, mens det sydlige Europa holder sig til de billigere skærme.

Og hvad med touch, spørger jeg bærbar-bossen Gerwald van der Gijp efter præsentationen?

"Folk har vænnet sig til touch ved at bruge de mange tablets, som er solgt de seneste par år. Så jeg forventer, at et sted mellem 30 og 40 procent af Elitebook 800-serien vil blive leveret med touch-screen om et år," siger Gerwald van der Gijp.

Spectre X2, business bærbar i to dele
Er touch i øvrigt ikke nok til at dulme tablet-abstinenserne på arbejdet, så benyttede HP også lejligheden til at lancere deres Spectre X2 - en såkaldt hybrid-computer hvor skærmen kan tages af og benyttes som en tablet.

Vi havde et par minutter med Spectre X2 efter præsentationerne, og det første indtryk er positivt - og især den lave vægt på den aftagelige skærm/tablet var en god overraskelse.

Helt ligesom vores gode oplevelse med HP's Envy X2, som også kan deles i to, men som benytter den langsommere Atom-processor.

Prisen på produktet kendes dog ikke endnu, men siden forskellige HP-repræsentanter nævnte den som en "chef-pc", gætter vi på, at den ikke bliver billig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.