Artikel top billede

Bærbar har 33 timers batteritid og James Bond-knap (til hardwaren)

Nye business-bærbare fra HP i et slankt og let design skal vinde hjerter hos både brugere og it-afdelinger. Samtidig lover topmodellen op til 33 timers drift på en opladning.

Barcelona: De smiler stolt, HP-cheferne som står på scenen foran de knap 150 pressefolk fra hele verden til HP's efterårs-lancering i Barcelona.

Og smilene bliver endnu større, da de hiver nye professionelle bærbare, tablets og print-produkter frem.

"The new style of IT" er årets slogan, og det gentages igen og igen af de skiftende HP-folk, som tripper rundt på den lille scene, mens de roser produkterne.

Den nye stil slår først og fremmest igennem i topmodellerne i 800-serien. For HP har droppet dvd-drevet og gjort maskinerne 40 procent tyndere og 28 procent lettere - kort sagt transformeret den traditionelle firma-bærbare til en ultrabook.

En ultrabook som, med et ekstra batteri monteret på undersiden, kan køre i op til 33 timer på en opladning.

Da jeg senere taler med HP's europæiske chef for professionelle pc'ere, hollænderen Gerhard var der Gijp, er han dog hurtig til at understrege, at selv om den nye 800-serie nu i højere grad ligner de slanke forbruger-bærbare, så er en professionel bærbar en noget anden konstruktion.

"Forskellen mellem vores professionelle bærbare og dem til privatmarkedet ligger i mængden af test, vi udfører på produktet for at sikre maksimal holdbarhed. Samtidig skal der fortsat være VGA, dock-mulighed, Ethernet-port og en mat skærm på en professionel bærbar pc," siger Gerhard var der Gijp.

Let design og blød overflade

Tilbage på scenen lægger HP vægt på, at selv om de prøver at imødekomme ønskerne om at lave professionelle bærbare lige så tynde og lette som forbruger-produkterne, så havde de it-afdelingen i tankerne, da de designede både den nye 800- og 600-serie.

Først og fremmest kan hele bunden, med et tryk på en enkelt knap, åbnes op. Det giver umiddelbart adgang til harddisk/ssd, ram-pladserne, Wi-Fi-kortet samt batteriet.

En funktion som HP-folkene er svært begejstrede for, men som nok vil give en del hævede øjenbryn i it-afdelinger over den lette adgang til indmaden.

Under alle omstændigheder vil indpakningen nok vække større begejstring end indersiden. For HP's 800-serie er konstrueret af magnesium og har samtidig en blød læderlignende-overflade på skærmlåget.

Ifølge HP består overfladen af i alt fire lag, som tilsammen giver den bløde og næsen ridsefrie (vi prøvede ihærdigt med en negl) overflade. Lignende overflader har vi tidligere set på Googles Nexus 7 tablet.

Som altid med professionelle produkter kan modellerne konfigureres. 800-serien leveres dog kun med Intel-processorer, men de billigere 600- og 400-serie også leveres med processorer fra AMD.

Modellerne leveres i skærmstørrelser på 12,5", 14" og 15,6".

Tidligere års erfaring har i øvrigt lært HP, at de dyrere full HD skærme især bestilles i Norden, mens det sydlige Europa holder sig til de billigere skærme.

Og hvad med touch, spørger jeg bærbar-bossen Gerwald van der Gijp efter præsentationen?

"Folk har vænnet sig til touch ved at bruge de mange tablets, som er solgt de seneste par år. Så jeg forventer, at et sted mellem 30 og 40 procent af Elitebook 800-serien vil blive leveret med touch-screen om et år," siger Gerwald van der Gijp.

Spectre X2, business bærbar i to dele
Er touch i øvrigt ikke nok til at dulme tablet-abstinenserne på arbejdet, så benyttede HP også lejligheden til at lancere deres Spectre X2 - en såkaldt hybrid-computer hvor skærmen kan tages af og benyttes som en tablet.

Vi havde et par minutter med Spectre X2 efter præsentationerne, og det første indtryk er positivt - og især den lave vægt på den aftagelige skærm/tablet var en god overraskelse.

Helt ligesom vores gode oplevelse med HP's Envy X2, som også kan deles i to, men som benytter den langsommere Atom-processor.

Prisen på produktet kendes dog ikke endnu, men siden forskellige HP-repræsentanter nævnte den som en "chef-pc", gætter vi på, at den ikke bliver billig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere