Artikel top billede

Disse it-konsulenter er jaget vildt

Helt særlig it-tekniker er efterspurgt, og flere virksomheder har store problemer med at rekruttere og fastholde de populære medarbejdere, viser ny undersøgelse.

Danske netværkskonsulenter er så eftertragtede, at virksomheder har svært ved at rekruttere og fastholde de specialiserede it-folk.

Det viser en undersøgelse, der er foretaget af analysevirksomheden Quocirca på vegne af Citrix.

I hele Norden svarer fire ud af ti af de adspurgte virksomheder, at der enten er "store" eller "nogle" problemer med at skaffe og fastholde netværks-folk.

Værst står det til hos de offentlige myndigheder, hvor hver femte respondent oplever store problemer med at finde og fastholde netværkskonsulenter.

Ikke overraskende er det også den selvsamme offentlige sektor, der præsterer den laveste gennemsnitsløn for netværkskonsulenter i regionen.

Headhunterne sættes på sagen

Når det er svært at finde ressourcerne, må de skrappe drenge træde til, og de nordiske virksomheder bruger da også deciderede hovedjægere, som kan jage de rigtige netværks-kandidater.

Men selv om headhunterne sættes på opgaven, er det stadig de traditionelle jobannoncer, som virksomhederne benytter sig mest af. 

De mest populære metoder er - i prioriteret rækkefølge - traditionelle jobannoncer, intern rekruttering, LinkedIn, headhuntere, mund til mund-metoden eller helt andre tiltag.

I undersøgelsen er 301 CIO's og it- og kommunikationsansvarlige i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Storbritannien og Irland blevet interviewet.

Læs også:
Sådan bruger du effektivt dit netværk

Her er de fem mest efterspurgte it-job i 2018
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.