Undersøgelse: Her er fem danske top-CIO'ers løn

Her er lønnen for fem danske top-CIO'er hos de danske regioner. Tjek også deres ledelsesansvar, det årlige budget, bonus og anciennitet.

Fra rundt regnet 75.000 kroner til 108.000 kroner.

Sådan lyder forskellen i månedsløn for den højest og lavest betalte CIO hos landets fem regioner.

Imidlertid har topscoreren, direktør Mikael Skov Mikkelsen fra Center for IT, Medico og Telefoni fra Region Hovedstaden, også ledelsesansvaret for 629 ansatte.

Den lavest lønnede af de fem -  koncern it-chef Claus Wegener Kofoed fra Region Nordjylland - har ledelesesansvaret for cirka 150 ansatte.

Lønstigning siden 2007
I 2007 lavede Computerworld samme undersøgelse, hvor der blev sendt fem identiske anmodninger om aktindsigt i lønnen for den øverst ansvarlige CIO i landets regioner.

Dengang var topscoren fra Region Syddanmark med en månedsløn på 94.703 kroner.

Lavest lønnede regionale CIO dengang var i øvrigt den nuværende CIO hos Rigspolitiet, Michael Steen Hansen, der fik 66.163 kroner om måneden tilbage i 2007.

Ser man på gennemsnitslønnen for de fem top-CIO'er hos regionerne i 2014-undersøgelsen, hvor aktindsigterne dog blev udsendt i slutningen af 2013, lander den på 85.523 kroner om måneden.

Tilbage i 2007 var det tilsvarende gennemsnit 79.184 kroner om måneden.

Ergo er lønnen steget med 6.339 kroner per måned. Men fordelt på årene fra 2007 til 2013 er der tale om en stigning på 1.057 kroner.

Oplysningerne i undersøgelsen er kommet frem via aktindsigt, hvor der er sendt ens aktindsigter til samtlige regioner. 

Det sker blandt andet for at belyse lønudviklingen på området, men også andre forhold kan belyses.

Fire ud af fem har nye på posten
For flere regioner har faktisk skiftet en del ud på posten de seneste år - på et tidspunkt blev der ligefrem talt om "masseflugt".

I analysen indgår da også Jørn Lodahl fra Region Midtjylland, der efter anmodningerne er blevet besvaret, har forladt sin post.

Han fortalte inden sin afgang til Computerworld, hvordan det kan være, at der er så stor udskiftning på CIO-posterne i regionerne.

Læs om det her.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få oplyst, hvorvidt der er fundet en afløser for Jørn Lodahl til posten hos Region Midtjylland.

Oplysningerne i udersøgelsen viser i øvrigt, at hos fire ud af fem regioner har den øvereste it-ansvarlige mindre end et års anciennitet.

Forskelt syn på bonusordning
Undersøgelsen viser også, at to af de fem regioner bruger såkaldte resultatslønskontrakter, der lidt populært også kaldes bonusordninger.

Her opstilles typisk en stribe mål, der skal opfyldes, hvilket så udløser en pose penge i lønposen.

Hos Region Midtjylland var ordningen skruet sådan sammen, at beløbet svarede til en halv månedsløn, mens man hos Region Syddanmark opererer med et maksimalt beløb på 100.000 kroner.

Endelig oplyser Region Sjælland, at der er mulighed for at udbetale såkaldte engangsvederlag.

For lav løn?
For nylig har debatten desuden verseret om, hvorvidt lønnen hos det offentlige faktisk var så lav, at man reelt kun kunne tiltrække de næstbedste.

Læs blandt andet formanden for de kommunale it-chefer Jørgen Raschs holdning til det her.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.