Snart kender vi sandheden om iPad'ens fremtid

Kan Apple generobre dominansen på tablet-markedet med de nye iPads, eller har Android vundet kampen om at være størst?

I løbet af de næste måneder får vi et væsentligt praj om, hvilken fremtid Apples iPad går i møde.

Kommer iPad'en til at sidde massivt på tablet-markedet på samme måde, som iPod'en sad på markedet for musikafspillere?

Eller bliver iPad'en mere som iPhonen, der ikke har overtaget i markedsandele, men dog alligevel er en usandsynligt god forretning for Apple - og tilmed det mest profitable produkt i USA

I de første par år af iPad'ens levetid tydede det på, at Apple var ved at sætte sig som den altdominerende hersker af tablet-markedet. Men langsomt og sikkert har billedet ændret sig, og en ny undersøgelse fra analysebureauet IDC peger i retningen af, at udviklingen på smartphone-markedet er ved at gentage sig på tablet-fronten. 

Apples markedsandel på tabletmarkedet er nu dykket ned under de 30 procent, og samtidig viser Applea seneste kvartalsregnskab, at salget af iPads er begyndt at flade ud. 

Forbrugerne har måtte vente
En del af forklaringen er dog ifølge techmediet All Things D, at Apple har flyttet iPad-lanceringerne fra foråret til efteråret.

Vi befinder os derfor i den sidste del af de seneste iPad-modellers cyklus, og derfor har en del forbrugere fravalgt den gamle iPad-model til fordel for nyere modeller fra Acer, Asus, Lenovo og Samsung. 

Den nye iPad Air, der udkom i fredags, samt iPad Mini med retina-skærm, som kommer om knap en måned, vil formodentligt betyde, at iPad'en igen begynder at vinde markedsandele. Men spørgsmålet er, om Apple får så stærke kort på hånden, at virksomheden kan genvinde sin førerposition på tabletmarkedet.

Umiddelbart kan det lyde, som om det er en kamp op ad bakke for Apple. Men denne skribent vil vove den påstand, at iPad'en står betydeligt stærkere rustet, end man måske lige umiddelbart skulle tro. 

Fremtidens computer
Tablet-computeren ser i stadig højere grad ud til at blive fremtidens computer-standard. Noget som bliver understreget af, at de nye iPad's er udstyret med Apples nye A7-processor, der giver iPad'en omtrent ligeså mange hestekræfter som en Macbook Air fra 2010. 

Derfor vil mange kunder sandsynligvis også have en forventning om, at deres tablets kan løse mange af de opgaver, som de før udførte på en pc.

Og det er netop her, Apple står ekstremt stærkt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.