Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Test: Gennemført lækker Android-tablet

Den nyeste udgave af Googles tablet-flagskib Nexus 7 er stadig en af de eneste Android tablets, vi er begejstrede for. Se her hvorfor.

Nexus 7 anden generation (2013)

Det er lidt over et år siden, at Google lancerede sin første Nexus-brandede tablet, kaldet Nexus 7.

Den lille enhed fik gode anmeldelser, også hos undertegnede, som kaldte den "en perfekt tablet nummer to". Nummer to, ikke fordi den var ringe. Tværtimod. For til prisen på 199 dollars var der ikke bedre tablets på markedet.

Men oplevelsen i Googles Play Store, som leverer de altafgørende apps, var bare for ujævn til, at den lille kraftige tablet kunne udleve sit fulde potentiale. For mens der er flere apps i Apples App Store, så er alle de nødvendige næsten uden undtagelse at finde i Googles Play butik - men udfordringen for Android-ejere er, at kvaliteten på mange af de tablet-rettede apps simpelthen er for ringe. Før som nu.

Så i sidste ende endte vi med at anbefale, at man købte en iPad først og en Nexus 7 som nummer to tablet - ikke mindst på grund af den handy størrelse.

Nu har Google imidlertid opdateret deres lille flagskib og er, stadig med Asus som producent, klar med en ny udgave.

"Alting suser hurtigt rundt i menuerne, indhold kopieres hurtigere via USB og hjemmesider loader hurtigere"

Helt ny model efter opdateringen

Ny er kodeordet i denne sammenhæng, for der er ikke meget af den ellers udmærkede gamle Nexus 7 tilbage - og det er faktisk godt.

Borte er nVidias Tegra 3 chipset, som var det ypperste i 2012 og i stedet ind med en Snapdragon S4 Pro model, som har sat yderligere skub på maskinen.

Selv om den første Nexus 7 ikke var langsom, kan opdateringen af processoren mærkes. Alting suser hurtigt rundt i menuerne, indhold kopieres hurtigere via USB og hjemmesider loader hurtigere.

Nexus 7 anden generation leverer derfor fortsat den nok bedste Android-tablet oplevelse, du kan få i dag - og er, på trods af den relativt lave pris, længder foran 90 procent af de øvrige Android-tablets.

Det skyldes ikke mindst, at du med Nexus-udgaver er sikret den rene udgave af Android-systemet og ikke risikerer, at producenten har stopfyldt enheden med mystisk software for lige at tjene et par dollar mere.

Konkurrent til iPad mini

Med den nye Nexus 7 har borte også taget den oprindelige lysstærke skærm med 1.280 x 800 pixels opløsning, og i stedet har Google og Asus installeret en ny skærm med en opløsning i 1.920 x 1.200 pixels.

Det er en opløsning, vi er begyndt at se på de bedste Android telefoner, men på en 7 tommer skærm kommer de mange pixels virkelig til deres ret. Vi testede skærmen med en række HD klip i 1080p optaget med et Canon 5D Mk II, og detaljerne stod virkeligt skarpt.

Samtidig kører skærmopløsningen i cirkler rundt om Apples iPad Mini som må nøjes med 1.024 x 768 pixels fordelt ud på en 7,9" skærm - i hvert fald indtil Apple lancerer den højopløselige retina skærm til iPad Mini, som rygterne taler om.

Men som det er lige nu, sætter skærmen på Nexus 7´s anden generation en høj standard for mini-tablets - og samtidig er den nye skærm meget lysstærk og gengiver farver virkeligt godt.

Slankere og mere elegant

Selve enheden er desuden slankere og mere elegant. Borte er den plastik-agtige grå kant, og i stedet går skærmen nu næsten helt ud til kanten.

Nexus 7 2013 er samtidig blevet en lille smule højere, men det er til at håndtere, selv når du holder enheden med én hånd. Det skyldes ikke mindst, at vægten i enheden er meget ligeligt fordelt mellem top og bund. Det gør også Nexus 7 nemmere at holde på, når du for eksempel bruger den som e-bogs-læser.

Den oprindelige Nexus 7 havde en lidt nubret gummioverflade, som måske gjorde den tykkere, men også gav dig et sikrere greb om enheden. Den bagside er desværre forsvundet til fordel for en også svagt gummiagtig, men glat overflade, som smyger sig om bagsiden og op om siderne.

Så alt i alt er Nexus 7 2013 en helt igennem lækker Android-baseret tablet i flot design og med nogle af mini-klassens bedste specifikationer.

Samtidig står modellen i skærende kontrast til nogle af de discount Android-tablets, som du kan købe i bygge- og supermarkeder til under 1.000 kroner - men som knapt er det værd.

I vores øjne kan den nyeste Nexus 7 sagtens konkurrere med en iPad mini, hvis du kan leve med, at Google Play store fortsat er mindre poleret end Apples App Store.

I sidste ende kommer sammenligningen med iPads mini dog til at afhænge af prisen på Nexus 7 2013, som i USA er gået en smule op. Med udgangspunkt i at prisen på den originale Nexus 7 med 32 gigabyte hukommelse lige nu ligger på ca. 1.700 kroner skal vi nok forvente at se den nyeste model til en pris på den anden side af 2.000 kroner. Men indtil videre er der hverken officielle priser eller lanceringsdatoer for Danmark endnu.

Se også: Computerworlds galleri af Nexus 7 2013 - sammenlignet med 2012-modellen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.