Artikel top billede

To gigant-firmaer står for halvdelen af nettets trafik

To netværkstunge selskaber er afsendere af halvdelen af alle bytes, der bliver downloadet fra nettet, viser ny undersøgelse.

Netflix og Google er to netværks-tunge virksomheder, der begge blev stiftet i slutningen af 1990'erne.

I dag sidder de to virksomheder på over halvdelen af den amerikanske internet-trafik, hvor Netflix målt i bytes fylder godt 30 procent, mens Google med sit videosite Youtube står for knap 20 procent af downloads i net-trafikken.

Dermed er de to gigant-virksomheder ifølge netværksvirksomheden Sandvines halvårlige Global Internet Phenomena-rapport samlet gået frem fra en andel på 47,8 procent ved sidste måling til nu at fylde 50,3 procent på de amerikanske kobber- og fiberkabler.

Haltende efter de to store videospillere som kongerne af kablerne kommer kombattanter som Amazon og Hulu med deres videotilbud, som dog tilsammen kun kan mønstre knap tre procent.

Det skriver Businessweek.

Pirater på retræte?

Sandvines statistik over, hvor meget de forskellige tjenester fylder i den samlede internet-trafik, viser også en anden interessant tendens: Pirateri synes at være på tilbagetog i Guds eget land.

For mens fildeling-netværksprojektet BitTorrent med et anseeligt lager af piratkopier af film og musik sidste år ved samme tid stod for mere end 10 procent af den amerikanske internet-trafik målt i bytes, så er andelen i dag nede på 7,4 procent.

Her fremhæves det samtidig, at samlet er fildelingstjenester gået fra en trafik-andel på 31 procent i 2008 til i dag at fylde mindre end 10 procent af den samlede mængde downloads.

Samtidig er det værd at bemærke, at for 10 år siden, da Sandvine begyndte at udgive sine Global Internet Phenomena-rapporter, lå BitTorrent-trafikken helt oppe på 60 procent.

20 procent på to år

Siden er trafikmængderne på nettet steget ganske betragteligt, mens fildelingernes relative andel altså er faldet.

Ifølge BBC er andelen af BitTorrent-trafik i Europa dog stigende, hvor også Netflix er begyndt at møve sig kraftigt ind på informationsmotorvejene med en 20 procent andel af den europæiske internettrafik.

Den dominerende europæiske position har Netflix nået på to år, hvilket er en del hurtigere end i USA, hvor selskabet var fire år om at sætte sig på 20 procent af net-trafikken.

Læs også: 
Store dele af nettrafikken forsvandt i kæmpe Google-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.