Artikel top billede

To gigant-firmaer står for halvdelen af nettets trafik

To netværkstunge selskaber er afsendere af halvdelen af alle bytes, der bliver downloadet fra nettet, viser ny undersøgelse.

Netflix og Google er to netværks-tunge virksomheder, der begge blev stiftet i slutningen af 1990'erne.

I dag sidder de to virksomheder på over halvdelen af den amerikanske internet-trafik, hvor Netflix målt i bytes fylder godt 30 procent, mens Google med sit videosite Youtube står for knap 20 procent af downloads i net-trafikken.

Dermed er de to gigant-virksomheder ifølge netværksvirksomheden Sandvines halvårlige Global Internet Phenomena-rapport samlet gået frem fra en andel på 47,8 procent ved sidste måling til nu at fylde 50,3 procent på de amerikanske kobber- og fiberkabler.

Haltende efter de to store videospillere som kongerne af kablerne kommer kombattanter som Amazon og Hulu med deres videotilbud, som dog tilsammen kun kan mønstre knap tre procent.

Det skriver Businessweek.

Pirater på retræte?

Sandvines statistik over, hvor meget de forskellige tjenester fylder i den samlede internet-trafik, viser også en anden interessant tendens: Pirateri synes at være på tilbagetog i Guds eget land.

For mens fildeling-netværksprojektet BitTorrent med et anseeligt lager af piratkopier af film og musik sidste år ved samme tid stod for mere end 10 procent af den amerikanske internet-trafik målt i bytes, så er andelen i dag nede på 7,4 procent.

Her fremhæves det samtidig, at samlet er fildelingstjenester gået fra en trafik-andel på 31 procent i 2008 til i dag at fylde mindre end 10 procent af den samlede mængde downloads.

Samtidig er det værd at bemærke, at for 10 år siden, da Sandvine begyndte at udgive sine Global Internet Phenomena-rapporter, lå BitTorrent-trafikken helt oppe på 60 procent.

20 procent på to år

Siden er trafikmængderne på nettet steget ganske betragteligt, mens fildelingernes relative andel altså er faldet.

Ifølge BBC er andelen af BitTorrent-trafik i Europa dog stigende, hvor også Netflix er begyndt at møve sig kraftigt ind på informationsmotorvejene med en 20 procent andel af den europæiske internettrafik.

Den dominerende europæiske position har Netflix nået på to år, hvilket er en del hurtigere end i USA, hvor selskabet var fire år om at sætte sig på 20 procent af net-trafikken.

Læs også: 
Store dele af nettrafikken forsvandt i kæmpe Google-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere