Artikel top billede

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Hos både private og offentlige danske kunder er sulten efter disse it-produkter næsten umættelig. Se de vilde vækstrater.

En vækst på over 200 procent procent siden år 2010.

Så vild er udviklingen inden for Business Intelligence, viser ny undersøgelse.

"Stigningen i investeringer hos private kunder er 35 procent alene i det sidste år, mens det blandt andet offentlige kunder er 36 procent," forklarer Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League, der står bag undersøgelsen.

Undersøgelsen bygger på indsamling af data fra 7.000 danske og udenlandske Business Intelligence-projekter.

Hvis man udelukkende ser på de 2.700 danske projekter i undersøgelsen, er væksten cirka 20 procent i det private marked og hele 125 procent på det offentlige marked.

Væksten i det offentlige skyldes blandt andet Kombit's store BI-Projekt: FLIS - Fælleskommunalt Ledelsesinformationsystem. Ligesom Undervisningsministeriet er gået i gang med et kæmpe Business Intelligence og Data Warehouse projekt.

Netop ophobning af massive mængder data over det sidste årti har generelt affødt en enorm lyst til at få sat data i spil.

"Der har de seneste 10 år været stort fokus på at få udnyttet de informationer, som er blevet samlet op i virksomhedernes ERP-systemer, hvilket har affødt et stigende ønske hos danske virksomheder og offentlige organisationer om at udnytte disse informationer i forbindelse med ledelsesmæssige beslutninger og planlægning," forklarer Christian Harbo.

Finanskrisens endeligt skubber til udvikling

Udviklingen i de sidste fire år skyldes paradoksalt nok finanskrisen, hvor der har været øget fokus på omkostningsminimering.

"Nu hvor finanskrisen er begyndt at lakke mod enden, har danske virksomheder i højere grad fokus på toplinjevækst frem for omkostningsreduktion," forklarer direktøren om de høje nuværende vækstrater.

Samtidig er der sket en professionalisering af Business Intelligence-markedet, og dermed er der opbygget kompetencer hos de virksomheder, som har investeret i netop dette område.

"Disse virksomheder har et bedre grundlag for at levere en høj kvalitet, samtidig med at deres leverance-sikkerhed er øget relativt til markedet," vurderer han.

Samtidig er kunderne også blevet mere bevidste om, hvilken kvalitet af produkter de vil have på området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere