Artikel top billede

Rapport: På dette it-område går væksten amok

Hos både private og offentlige danske kunder er sulten efter disse it-produkter næsten umættelig. Se de vilde vækstrater.

En vækst på over 200 procent procent siden år 2010.

Så vild er udviklingen inden for Business Intelligence, viser ny undersøgelse.

"Stigningen i investeringer hos private kunder er 35 procent alene i det sidste år, mens det blandt andet offentlige kunder er 36 procent," forklarer Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League, der står bag undersøgelsen.

Undersøgelsen bygger på indsamling af data fra 7.000 danske og udenlandske Business Intelligence-projekter.

Hvis man udelukkende ser på de 2.700 danske projekter i undersøgelsen, er væksten cirka 20 procent i det private marked og hele 125 procent på det offentlige marked.

Væksten i det offentlige skyldes blandt andet Kombit's store BI-Projekt: FLIS - Fælleskommunalt Ledelsesinformationsystem. Ligesom Undervisningsministeriet er gået i gang med et kæmpe Business Intelligence og Data Warehouse projekt.

Netop ophobning af massive mængder data over det sidste årti har generelt affødt en enorm lyst til at få sat data i spil.

"Der har de seneste 10 år været stort fokus på at få udnyttet de informationer, som er blevet samlet op i virksomhedernes ERP-systemer, hvilket har affødt et stigende ønske hos danske virksomheder og offentlige organisationer om at udnytte disse informationer i forbindelse med ledelsesmæssige beslutninger og planlægning," forklarer Christian Harbo.

Finanskrisens endeligt skubber til udvikling

Udviklingen i de sidste fire år skyldes paradoksalt nok finanskrisen, hvor der har været øget fokus på omkostningsminimering.

"Nu hvor finanskrisen er begyndt at lakke mod enden, har danske virksomheder i højere grad fokus på toplinjevækst frem for omkostningsreduktion," forklarer direktøren om de høje nuværende vækstrater.

Samtidig er der sket en professionalisering af Business Intelligence-markedet, og dermed er der opbygget kompetencer hos de virksomheder, som har investeret i netop dette område.

"Disse virksomheder har et bedre grundlag for at levere en høj kvalitet, samtidig med at deres leverance-sikkerhed er øget relativt til markedet," vurderer han.

Samtidig er kunderne også blevet mere bevidste om, hvilken kvalitet af produkter de vil have på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.