Artikel top billede

Mac i virksomheden: Derfor har holdningen ændret sig

Stadig flere virksomheder lukker op for, at medarbejderne kan anvende Mac på arbejdspladsen. Få forklaringen her - og se, hvilke fordele og ulemper der er ved Mac.

Apples Mac OS X har medvind hos virksomhederne, selv om Mac'en ellers ikke traditionelt har haft det så nemt der.

Det skriver vores kolleger på CIO.com.

Sikkerhedsrådgiver Stephen Cobb fra virksomheden ESET påpeger, at en væsentlig forskel på på eksempelvis Windows og Linux og Mac'en er Apples mere lukkede miljø.

Han drager en parallel til smartphones for at forklare, hvad konsekvensen er:

"Du kan se fordelene ved en streng kontrol med hardwaren og softwaren i iOS: Vi oplever ikke de problemer, vi ser i Android-verdenen."

Han fremhæver dog også en problemstilling ved Apple-modellen:

"I OS X og iOS har du godt nok beskyttelsesniveauer, men du har kun Apple til at tage sig af sikkerheden. Det er et rigtig godt stykke arbejde, men der er en teoretisk bekymring: hvad gør vi, hvis Apple overser noget?"

Sådan er Mac blevet nemmere at arbejde med

En af de virksomheder, der lever af at hjælpe med Mac-udrulninger, hævder over for CIO.com, at den seneste version af OS X, Mavericks, er "markant bedre," men samtidig fremhæves det, at man skal være opmærksom på, at Apple først og fremmest har et forbruger-fokus med sine produkter.

Eksempelvis er auto-opdateringer en indbygget del af Mavericks, så det er nok noget, mange it-administratorer skal huske at slå fra, hvis der er Mac i virksomheden.

At Apple først og fremmest fokuserer på forbrugerne, var også tydeligt, da selskabet sidste år lancerede ny version af skriveprogrammet Pages, som brugerne automatisk blev opfordret til at installere.

Problemet var bare, at det gav store problemer for rigtig mange brugere, fordi den nye version 5.0 slet ikke indeholdt de samme funktioner som den gamle. 

Der er dog også sket forbedringer i forhold til virksomhedsbrugerne. 

Blandt de nyere Mac-funktioner til virksomhederne kan nævnes forbedringer i forhold til Microsoft Exchange ActiveSync og Active Directory, og i det hele taget er der i dag langt færre udfordringer ved Mac i virksomheden, hvis man skal tro kilderne i CIO-artiklen.

"Det plejede at være ‘Apples way or the highway', men i dag har du som it-leder i en virksomhed værktøjerne til at udrulle en Apple-infrastruktur, ligesom du har haft det til pc eller Linux," lyder det fra en Corey Nachreiner fra virksomheden WatchGuard, der arbejder med Firewalls.

Her er Mac-markedsandelene

Computerworld bragte sidste år en serie artikler om brugen af Mac i virksomheden - hvad taler for og imod, og hvordan griber man det an, hvis det er den vej, man ønsker at gå.

Vi spurgte i den forbindelse også læserne, om Mac var tilladt på deres arbejdspladser.

811 læsere stemte, og blandt dem svarede i alt 50 procent enten, at Mac var tilladt, men uden support, eller at Mac var tilladt og understøttet på lige fod med Windows.

28 procent svarede, at Mac ikke var tilladt på arbejdspladsen, mens der var 11 procent, der svarede, at Mac generelt ikke var tilladt - men dog blev anvendt af nogle få medarbejdere med særlige opgaver.

En Forrester-undersøgelse blandt 3.300 it-beslutningstagere og 10.000 vidensarbejdere i 17 forskellige lande viste i 2012, at 21 procent af videnarbejderne anvender et eller flere produkter fra Apple på arbejdspladsen.

Halvdelen af virksomhederne med mere end 1000 ansatte tilbyder Macs til i hvert fald nogle af de ansatte, lød en af konklusionerne i den internationale undersøgelse.

Ifølge Danske Medier Researchs seneste statistik over operativsystemer i Danmark, ligger OS X samlet set nu på omkring 10,7 procent. Microsofts Windows 7 ligger på 38,9, og Windows 8 og 8.1 var på lige omkring syv procent, da statistikken blev lavet i november - det tal er formentlig steget en del siden.

Læs også:

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret?

Mac i virksomheden: Her er dine vigtige overvejelser

Så mange styresystemer skal du mestre i dag

It-chefer: Sådan er det at arbejde med Macs

Her skal du passe på med Mac-computere i virksomheden

Vi køber stadig flere Macs - og kører Windows på dem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?