Artikel top billede

Apple løfter sløret: Sådan fungerer sikkerheds-teknologierne i iOS

Apple giver et sjældent indblik i den måde, som selskabet har bygget sikkerheds-arkitekturen i iOS.

Apple løfter for første gang sløret for detaljerne i sikkerheds-arkitekturen i selskabets mobil-styresystem, iOS, der anvendes i iPhone og iPad.

Det sker i et ny-udgivet whitepaper på 33 sider, "iOS Security."

Her beskriver Apple i detaljer sikkerheds-arkitekturen bag en række af de teknologier, som selskabet anvender i ikke mindst iOS 7.

Blandt andet beskriver Apple arkitekturen bag selskabets single sign on-integration med virksomheds-applikationer samt sikkerheden til Airdrop-forbindelser med andre iOS-enheder via Wi-Fi og Bluetooth.

Apple udgav det seneste lignende whitepaper i efteråret 2012, og selskabet er kendt for at være lukket om dets arbejde på sikkerhedsområdet.

Sikkerhedsekspert i WatchGuard Technologies Corey Nachreiner siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Apple på mange måder minder om Microsoft for 10 år siden.

Som Microsoft for 10 år siden

"Apple er på flere måder som Microsoft for 10 år siden, når det gælder sikkerhed: Selskabet har traditionelt delt så få oplysninger som muligt," siger han.

Det har gjort det nærmest umuligt for sikkerhedsfolk at få en ide om det reelle sikkerhedsnivau i Apples produkter.

"Men når jeg læser dette dokument, ser det faktisk ud til, at Apples sikkerheds-praksisser er sunde," siger Corey Nachreiner til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Han peger blandt andet på, at iOS er bygget til at danne data-klasser, der tildeles forskellige sikkerheds-niveauer, ligesom iOS kan segmentere sikkerheds-funktionerne og anvende forskellige typer kryptering til forskellige formål.

Det vurderes, at Apple fremlægger de sikkerheds-arkitektoniske detaljer, fordi selskabet ønsker at appellere til de større virksomheder og statslige organisationer, der stiller store krav til sikkerheden, før en leverandør tages ind i varmen.

Her finder du Apples white paper med alle detaljerne

Apple har i den seneste tid været genstand for øget opmærksomhed, når det gælder selskabets sikkerheds-funktioner.

Blandt andet påviste HP i november, at 90 procent af 2.000 testede erhvervs-rettede iOS-apps indeholdte sikkerheds-huller.

Det kan du læse mere om her: 90 procent af alle iOS-apps er farlige.

Apple blev desuden for nylig ramt af et alvorligt sikkerhedsproblem.

Det kan du læse mere om her: Pas på: Sikkerhedsproblem i Apples produkter.

Det nye whitepaper kan hjælpe de it-sikkerhedsansvarlige til at forstå Apples måde at bygge sikkerhed op på.

I dag betragter mange it-afdelinger nemlig it-sikkerhed ud fra den måde, som Microsoft har bygget Windows på, men den tilgang virker ikke nødvendigvis på iOS, fordi den underliggende arkitektur er anderledes.

Du finder whitepaperet "iOS Security" her.

Læs også:

Slut med sikkerheds-opdateringer til populært Apple-styresystem.

Alvorlig krypteringsfejl kan ramme mange Apple-brugee.

Stort hul i iOS: Hackere kan læse med på din iPhone.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.