Artikel top billede

Bardenfleth stormer ind i it-bestyrelser

Han stoppede efter mange år som direktør for it-gigant i Danmark - og hos IT-Branchen. Nu stormer han ind i et hav af bestyrelser.

I sidste uge stoppede Jørgen Bardenfleth som formand for IT-Branchen.

Men det er på ingen måde et farvel til bestyrelsesarbejde.

Tværtimod.

For især siden han forlod Microsoft som administrende direktør igennem en længere årrække, har han nærmest stormet ind i diverse it-bestyrelser.

Det gælder blandt andet EG, Lyngsøe Systems, Athenas og Adactit.

På næste side kan du få et større overblik.

Men hvordan bliver man udpeget, hvad er fremtidsplanerne, og hvor mange flere poster har han tænkt sig at kaste sig over?

Netværket

Hvordan foregår udpegelsen af dig til diverse bestyrelser?

"Det er forskelligt."

"Jeg har længe gået og forberedt mig på at overgå til bestyrelsesarbejde og blandt andet talt med en række mennesker, jeg har lært at kende igennem netværk, og udtrykt min interesse for bestyrelsesarbejdet," forklarer Jørgen Bardenfleth.

Han peger på, at han dog også sad i flere bestyrelser, da han var Microsoft-direktør - blandt andet hos GN Store Nord, COWI og DHI.

Hvad er forskellen på direktør og bestyrelsesposten - som du oplever det?

"Typisk er bestyrelsesopgaven et koncentrat af jobbet i ledelsen," svarer han og peger på arbejde med budget, investeringer, konkurrentdiskussioner og krisehåndtering.

Erfaringen

Hvad er dine styrker som bestyrelsesmedlem/formand?

"Min erfaring med at drive forretning internationalt, primært fra Intel-tiden og den sidste del af tiden hos Microsoft."

"Forståelse for hvordan it kan transformere mange virksomheder, hvad der skaber den gode arbejdsplads lært blandt andet ved at vinde Great Place to Work to år med Microsoft og min erfaring fra andet bestyrelsesarbejde, blandt andet den store turn-around i GN, der drev aktiekursen fra kurs 10 til 130 i dag."

"Det tog fem år og rigtig mange møder i bestyrelsen, masser af udskiftninger i ledelsen og flere nye strategier," forklarer Jørgen Bardenfleth, der også peger på erfaringen som formand for DHI, der opererer i 30 lande med rådgivning om vand.

Fremtiden

Har du planer om at gå ind i flere it-bestyrelser?

"Jeg har rigeligt at se til lige nu, men man afgår efter tur i bestyrelser, og derfor har jeg allerede en dialog et par steder om muligheder til næste år og fremad." 

I sidste uge - hvor han meddelte at han forlader posten som formand for it-brancheforeningen - blev det samtidig meddelt, at han indtræder i Statens IT Projektråd, som overvåger de store statslige it-projekter.

"Jeg har hele tiden haft et ønske om at vedblive at arbejde med offentlig digitalisering, og efter at arbejdet med Regeringens IKT Vækstteam sluttede i januar, hvor jeg som formand afleverede rapport til Henrik Sass Larsen (S-erhvervsminister, red), har jeg overvejet, hvordan jeg kunne arbejde videre med dette felt," forklarer han. 

Faktisk træder den travle it-mand også ind som næstformand i en de danske hjælpeorganisationer, der primært arbejder i Afrika.

Hvilken er dog fortsat en lille hemmelighed.

Opdateret: Her kan du få svaret på hemmeligheden.

Her er bestyrelsesposterne

CC TRACK HOLDING A/S
Formand 10-03-2014

LYNGSOE SYSTEMS A/S
Formand 10-03-2014

LYNGSOE SYSTEMS HOLDING A/S
Formand 10-03-2014

THE EYE TRIBE ApS
16-12-2013

AX IV EG HOLDING III ApS
13-12-2013

EG A/S
13-12-2013

EG HOLDING A/S
13-12-2013

ADACTIT ApS
Formand 14-11-2013

MINERVA GROUP A/S
23-10-2013

ATHENA IT-GROUP A/S
30-07-2013

IT-VÆKSTHUS A/S
Formand 01-01-2013

COWI HOLDING A/S
07-05-2010

COPENHAGEN CAPACITY, FONDEN TIL MARKEDSFØRING OG ERHVERVSFREMME I REGION HOVEDSTADEN
27-08-2009

SYMBION A/S
Formand 24-04-2009

SYMBION FONDEN
Næstformand 24-04-2009

SYMBION MANAGEMENT A/S
Formand 13-03-2009

VALLØ STIFT
01-04-2008

Kilde: Biq.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere