Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Stort indgreb får telebranchen til at true med højere priser

Teleselskaberne advarer mod dyrere telefonregninger, hvis et lovforslag i EU bliver godkendt.

Høje roamingafgifter i Europa vil blive fortid fra december 2015, hvis et forslag fra EU bliver stemt igennem som ventet.

Men det kan blive en dyr fornøjelse for forbrugerne, mener en sammenslutning af europæiske teleudbydere: Forsvinder roamingafgifterne, stiger indenrigspriserne for brugen af mobilen. 

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tirsdag skal lovforslaget igennem EU-parlamentets industrielle komité og forventes godkendt af et samlet EU-parlament den 3. april, men forslaget har medført protester fra teleindustrien.

Manglende roaming giver dyrere indenrigsregninger

Operatørerne vil ikke længere få mulighed for at kræve ekstra betaling for at bruge deres ydelser i EU's 28 medlemslande, så en dansk forbruger vil betale det samme i Spanien som i Danmark. Men det kan ende i dyrere regninger, mener teleselskaberne.

"Der er en risiko for, at indenrigstaksterne for de europæiske forbrugere vil stige. Roaming vil måske ikke være genstand for tillæg længere, men det samlede niveau for taksterne vil stige, og kunder, der ikke roamer, vil ende med at betale regningen for roaming-kunderne," skriver de 15 europæiske teleoperatører, som blandt andet 3, Virgin Media og Italiens Fastweb er en del af.

Fra juli 2014 bliver roamingpriserne yderligere sat ned til kun at måtte koste 0,37 kroner per megabyte data (5 europæiske cent) og 10 øre per sms, hvilket stadig er langt over dansk og nordeuropæisk niveau.

Yderligere frygter mindre europæiske teleudbydere, at de bliver nødt til at tilbyde priser, som reelt ikke giver nogen indtjening for dem.

TDC mister penge og 3 opruster
EU's kamp mod skyhøje roamingafgifter har varet i et par år, hvor man allerede sidste sommer sænkede den maksimale pris for roaming i de europæiske lande.

Og det kan mærkes på teleselskabernes bundlinjer. Tilbage i februar måtte TDC fremvise et regnskab, hvor telegiganten havde mistet 656 millioner kroner på teleregulering - blandt andet på grund af roaming-regulering i EU.

Hos et andet dansk selskab er man begyndt at gå foran udviklingen. Teleselskabet 3 har for nylig fjernet al roaming i Irland, Storbritannien, Sverige, Østrig og Italien - alle lande hvor 3 har afdelinger.

Lovforslaget, der kan slå de europæiske roamingpriser ihjel, skal tirsdag igennem den relevante komité og den 3. april til afstemning hos et formodet enigt parlament. Til efteråret skal det så endeligt vedtages af ministerrådet, hvor det også forventes, at det vil gå igennem. 

Læs også: 

Telegigant dropper dyr roaming på data og tale i 115 lande

Derfor kan roaming-bombe fra telegigant indlede nyt kapløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital