Stort indgreb får telebranchen til at true med højere priser

Teleselskaberne advarer mod dyrere telefonregninger, hvis et lovforslag i EU bliver godkendt.

Høje roamingafgifter i Europa vil blive fortid fra december 2015, hvis et forslag fra EU bliver stemt igennem som ventet.

Men det kan blive en dyr fornøjelse for forbrugerne, mener en sammenslutning af europæiske teleudbydere: Forsvinder roamingafgifterne, stiger indenrigspriserne for brugen af mobilen. 

Det skriver det britiske medie The Guardian.

Tirsdag skal lovforslaget igennem EU-parlamentets industrielle komité og forventes godkendt af et samlet EU-parlament den 3. april, men forslaget har medført protester fra teleindustrien.

Manglende roaming giver dyrere indenrigsregninger
Operatørerne vil ikke længere få mulighed for at kræve ekstra betaling for at bruge deres ydelser i EU's 28 medlemslande, så en dansk forbruger vil betale det samme i Spanien som i Danmark. Men det kan ende i dyrere regninger, mener teleselskaberne.

"Der er en risiko for, at indenrigstaksterne for de europæiske forbrugere vil stige. Roaming vil måske ikke være genstand for tillæg længere, men det samlede niveau for taksterne vil stige, og kunder, der ikke roamer, vil ende med at betale regningen for roaming-kunderne," skriver de 15 europæiske teleoperatører, som blandt andet 3, Virgin Media og Italiens Fastweb er en del af.

Fra juli 2014 bliver roamingpriserne yderligere sat ned til kun at måtte koste 0,37 kroner per megabyte data (5 europæiske cent) og 10 øre per sms, hvilket stadig er langt over dansk og nordeuropæisk niveau.

Yderligere frygter mindre europæiske teleudbydere, at de bliver nødt til at tilbyde priser, som reelt ikke giver nogen indtjening for dem.

TDC mister penge og 3 opruster
EU's kamp mod skyhøje roamingafgifter har varet i et par år, hvor man allerede sidste sommer sænkede den maksimale pris for roaming i de europæiske lande.

Og det kan mærkes på teleselskabernes bundlinjer. Tilbage i februar måtte TDC fremvise et regnskab, hvor telegiganten havde mistet 656 millioner kroner på teleregulering - blandt andet på grund af roaming-regulering i EU.

Hos et andet dansk selskab er man begyndt at gå foran udviklingen. Teleselskabet 3 har for nylig fjernet al roaming i Irland, Storbritannien, Sverige, Østrig og Italien - alle lande hvor 3 har afdelinger.

Lovforslaget, der kan slå de europæiske roamingpriser ihjel, skal tirsdag igennem den relevante komité og den 3. april til afstemning hos et formodet enigt parlament. Til efteråret skal det så endeligt vedtages af ministerrådet, hvor det også forventes, at det vil gå igennem. 

Læs også: 

Telegigant dropper dyr roaming på data og tale i 115 lande


Derfor kan roaming-bombe fra telegigant indlede nyt kapløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.