Artikel top billede

Microsoft lokker XP-brugere med penge: Skift til Windows 8.1

Kontante præmier skal være guleroden, der får Windows XP-brugerne lokket over på Windows 8 i Microsofts webbutik.

It-giganten Microsoft har ingen plan B for supportstoppet til de 13 år gamle Windows XP, afslørede it-selskabet i et interview med Computerworld i sidste uge.

Alligevel skubber Microsoft kraftigt på at få flyttet kunderne over på et nyere styresystem og droppe Windows XP, som har været dødsdømt længe og alligevel stadig fulgte med købet af spritnye computere så sent som i oktober 2013.

For at sikre overgangen fra Windows XP har Microsoft først indført pop-up-advarsler, siden rabatter på Windows 8.1 til billige enheder.

Senest er selskabet klar med et kontant tilbud: Hop over på en Windows 8.1-computer og tjen 50 dollar (268 kroner), som kan bruges i Microsofts egen webbutik.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin.

Gælder ikke i Danmark

Tilbuddet betyder, at Microsoft i sin online-butik stanger gavekortet ud til de folk, der køber en af de 16 forskellige Windows 8.1 notebooks, tablets eller pc'er, som er til salg derinde.

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at tilbuddet kun gælder i den amerikanske version af Microsofts webshop.

Det vil sige, at hvis en dansker søger efter Microsoft Store, vil vedkommende komme til en dansk version af webbutikken, hvor der altså ikke gemmer sig nogle tilbud (med mindre man har pillet ved sine netværksindstillinger, så det ligner, at man sidder i eksempelvis USA).

Desuden sender US Microsoft Store kun inden for USA's grænser, man som dansker ikke kan benytte tilbuddet. 

I dag findes Windows XP ifølge analysebureauet Net Applications på lige knap 30 procent af alverdens computere.

Til sammenligning er Windows 7 på knap halvdelen af alle computere i verden, mens Windows 8 + 8.1 har en samlet markedsandel på godt 10 procent.

Læs også:
It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere