Artikel top billede

Microsoft lokker XP-brugere med penge: Skift til Windows 8.1

Kontante præmier skal være guleroden, der får Windows XP-brugerne lokket over på Windows 8 i Microsofts webbutik.

It-giganten Microsoft har ingen plan B for supportstoppet til de 13 år gamle Windows XP, afslørede it-selskabet i et interview med Computerworld i sidste uge.

Alligevel skubber Microsoft kraftigt på at få flyttet kunderne over på et nyere styresystem og droppe Windows XP, som har været dødsdømt længe og alligevel stadig fulgte med købet af spritnye computere så sent som i oktober 2013.

For at sikre overgangen fra Windows XP har Microsoft først indført pop-up-advarsler, siden rabatter på Windows 8.1 til billige enheder.

Senest er selskabet klar med et kontant tilbud: Hop over på en Windows 8.1-computer og tjen 50 dollar (268 kroner), som kan bruges i Microsofts egen webbutik.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin.

Gælder ikke i Danmark

Tilbuddet betyder, at Microsoft i sin online-butik stanger gavekortet ud til de folk, der køber en af de 16 forskellige Windows 8.1 notebooks, tablets eller pc'er, som er til salg derinde.

Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at tilbuddet kun gælder i den amerikanske version af Microsofts webshop.

Det vil sige, at hvis en dansker søger efter Microsoft Store, vil vedkommende komme til en dansk version af webbutikken, hvor der altså ikke gemmer sig nogle tilbud (med mindre man har pillet ved sine netværksindstillinger, så det ligner, at man sidder i eksempelvis USA).

Desuden sender US Microsoft Store kun inden for USA's grænser, man som dansker ikke kan benytte tilbuddet. 

I dag findes Windows XP ifølge analysebureauet Net Applications på lige knap 30 procent af alverdens computere.

Til sammenligning er Windows 7 på knap halvdelen af alle computere i verden, mens Windows 8 + 8.1 har en samlet markedsandel på godt 10 procent.

Læs også:
It-ragnarok lurer om hjørnet: Windows XP-brugere bedøvende ligeglade
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.