Artikel top billede

Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Region Hovedstaden har meldt ud, at den betaler 58 millioner kroner i Windows XP-support til sine hospitaler. Læs her, hvor stor hele XP-regningen bliver for alle landets hospitaler.

Selv om der kun er tre uger, indtil supporten rinder ud på styresystemet Windows XP, er det først nu, at Region Hovedstaden oplyser, hvordan regionen har tænkt sig at tackle den udfordring.

Resultatet bliver, at Region Hovedstaden betaler Microsoft 58 millioner kroner for forlænget support på det dødsdømte styresystem. Windows XP findes i tusindtal på hospitalscomputere i hovedstadsområdet, fordi regionen ikke har nået at opdatere til et nyt system inden supportudløbet den 8. april.

Det skriver Version2.

"Region Hovedstaden har valgt at indgå en partnerskabsaftale med Microsoft, der sikrer hjælp til opgradering til Windows 7 i regionen og fortsat XP-support i hele perioden frem til, at opgraderingen er gennemført," lyder det fra Region Hovedstadens Center for IMT i et mail-svar til Version2.

Tager halvandet år

Det fremgår desuden af et referat af et regionsrådsmøde den 11. marts, at Region Hovedstaden har måttet overføre omkring 100 millioner kroner for blandt andet at kunne betale ekstraregningen for Windows XP-support til Microsoft og opgradering til Windows 7.

Hele opgraderingen til Windows 7 vil tage halvandet år, forventer Region Hovedstaden. 

"Opgraderingen til Windows 7 har været i fokus, men det har ikke vist sig muligt at gennemføre opgraderingen i hele regionen inden den 8. april. Dette skyldes kompleksiteten i regionens it-miljø grundet regionens størrelse samt omfanget af nuværende kørende applikationer i driftsmiljøet," lyder det i mailen fra regionens Center for IMT til Version2.

"Op mod 1.000 applikationer skal testes og gøres klar til at kunne afvikles sikkert og forsvarligt på Windows, inden opgraderingen er tilendebragt," oplyses det.  

Regning på minimum 83 mio. kr.

Computerworld har tidligere gennemgået, hvordan landets fire andre regioner håndterer Windows XP-supportudløbet på deres hospitaler. 

Her var Region Hovedstaden den eneste, som langt ind i februar stadig drøftede internt, hvad man havde tænkt sig at gøre med de tusindvis af Windows XP-computere.

At Region Hovedstaden i lighed med andre regioner indgår en udvidet supportaftale på Windows XP betyder, at regionen kan få ekstraordinære rettelser, som kan lukke eventuelle sikkerhedshuller opdaget efter den 8. april på hospitalscomputerne.

Med udmeldingen fra Region Hovedstaden kommer regningen til ekstraordinær support til Windows XP på landets hospitaler til at lyde på minimum 83 millioner skattekroner, mens Region Sjælland og Region Nordjylland med klart færrest XP-maskiner stadig regner på, hvor meget de skal betale i support-udgifter.

Læs også: 

Derfor truer Windows XP-kaos på danske hospitaler

Sådan bliver XP-problemet løst på danske hospitaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere