Artikel top billede

Danske hospitaler betaler millioner for livsforlængende Windows XP-support

Region Hovedstaden har meldt ud, at den betaler 58 millioner kroner i Windows XP-support til sine hospitaler. Læs her, hvor stor hele XP-regningen bliver for alle landets hospitaler.

Selv om der kun er tre uger, indtil supporten rinder ud på styresystemet Windows XP, er det først nu, at Region Hovedstaden oplyser, hvordan regionen har tænkt sig at tackle den udfordring.

Resultatet bliver, at Region Hovedstaden betaler Microsoft 58 millioner kroner for forlænget support på det dødsdømte styresystem. Windows XP findes i tusindtal på hospitalscomputere i hovedstadsområdet, fordi regionen ikke har nået at opdatere til et nyt system inden supportudløbet den 8. april.

Det skriver Version2.

"Region Hovedstaden har valgt at indgå en partnerskabsaftale med Microsoft, der sikrer hjælp til opgradering til Windows 7 i regionen og fortsat XP-support i hele perioden frem til, at opgraderingen er gennemført," lyder det fra Region Hovedstadens Center for IMT i et mail-svar til Version2.

Tager halvandet år

Det fremgår desuden af et referat af et regionsrådsmøde den 11. marts, at Region Hovedstaden har måttet overføre omkring 100 millioner kroner for blandt andet at kunne betale ekstraregningen for Windows XP-support til Microsoft og opgradering til Windows 7.

Hele opgraderingen til Windows 7 vil tage halvandet år, forventer Region Hovedstaden. 

"Opgraderingen til Windows 7 har været i fokus, men det har ikke vist sig muligt at gennemføre opgraderingen i hele regionen inden den 8. april. Dette skyldes kompleksiteten i regionens it-miljø grundet regionens størrelse samt omfanget af nuværende kørende applikationer i driftsmiljøet," lyder det i mailen fra regionens Center for IMT til Version2.

"Op mod 1.000 applikationer skal testes og gøres klar til at kunne afvikles sikkert og forsvarligt på Windows, inden opgraderingen er tilendebragt," oplyses det.  

Regning på minimum 83 mio. kr.

Computerworld har tidligere gennemgået, hvordan landets fire andre regioner håndterer Windows XP-supportudløbet på deres hospitaler. 

Her var Region Hovedstaden den eneste, som langt ind i februar stadig drøftede internt, hvad man havde tænkt sig at gøre med de tusindvis af Windows XP-computere.

At Region Hovedstaden i lighed med andre regioner indgår en udvidet supportaftale på Windows XP betyder, at regionen kan få ekstraordinære rettelser, som kan lukke eventuelle sikkerhedshuller opdaget efter den 8. april på hospitalscomputerne.

Med udmeldingen fra Region Hovedstaden kommer regningen til ekstraordinær support til Windows XP på landets hospitaler til at lyde på minimum 83 millioner skattekroner, mens Region Sjælland og Region Nordjylland med klart færrest XP-maskiner stadig regner på, hvor meget de skal betale i support-udgifter.

Læs også: 

Derfor truer Windows XP-kaos på danske hospitaler

Sådan bliver XP-problemet løst på danske hospitaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere